10:21 02.11.2018

Меджліс скликає в Києві 12 листопада конференцію делегатів курултаю кримських татар

2 хв читати
Меджліс скликає в Києві 12 листопада конференцію делегатів курултаю кримських татар

Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення про скликання 12 листопада 2018 року в Києві конференції делегатів курултаю кримськотатарського народу, на яких планується обговорити завдання органів національного самоврядування в умовах окупації Криму РФ.

"Відповідно до результатів обговорення на засіданні Особливої наради меджлісу кримськотатарського народу і консультацій, проведених із делегатами курултаю кримськотатарського народу VI скликання, вирішено: скликати конференцію делегатів курултаю кримськотатарського народу VI скликання 12 листопада 2018 року м. Києві", - йдеться в тексті розпорядження голови меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який він оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Запропонувати делегатам курултаю кримськотатарського народу VI скликання обговорити та прийняти під час конференції рішення з таких питань порядку денного: про ситуацію в Криму та завдання органів національного самоврядування в умовах тимчасової окупації Криму Російською Федерацією; про виконання постанови 2-ї позачергової сесії курултаю кримськотатарського народу VI скликання (Бахчисарай, 29 березня 2014 року) "Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території - в Криму", - йдеться в тексті розпорядження.

Координацію організаційної роботи з підготовки та проведення конференції делегатів курултаю покладено на заступника голови меджлісу Ільмі Умерова.

24 жовтня уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв і заступник голови меджлісу кримськотатарського народу І.Умеров заявили, що обираний в окупованому Криму курултай кримськотатарського народу буде нелегітимним.

27 жовтня курултай мусульман Криму висловився за націоналізацію майна фонду "Крим", засновником якого був М.Джемілєв, і подальшу його передачу муфтіяту регіону. Йдеться про різні об'єкти нерухомості: гуртожиток, будівля в центральній частині Сімферополя, де раніше розміщувався головний офіс меджлісу, приміщення під медклініку в Сімферопольському районі Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА