13:39 02.11.2018

У питанні подвійного громадянства слід створювати прозорі правила гри - нардеп Фріз

2 хв читати
У питанні подвійного громадянства слід створювати прозорі правила гри - нардеп Фріз

 Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ірина Фріз ініціює початок загальнонаціональної дискусії про впровадження інституту обмеженого громадянства за латвійським зразком та інституту подвійного громадянства, повідомляє прес-служба партії у вівторок.

"Вважаю за потрібне розпочати загальнонаціональну дискусію про запровадження інституту обмеженого громадянства за латвійським зразком. Воно має передбачити обмеження певних прав: обирати і бути обраним до виборних інститути держави, займати посади в органах державної влади (зокрема, силових структурах)", - написала І. Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Підставами для цього, на мою думку, мають бути судові обвинувачувальні вироки за такі злочини, як державна зрада, посягання на територіальну цілісність України, участь у терористичних організаціях і фінансування тероризму", - зазначила вона.

І.Фріз також підтримала ініціативу міністра закордонних справ П.Клімкіна про початок дискусії щодо подвійного громадянства. "Вважаю, що з огляду на зовнішньополітичний курс України в НАТО і Європейський Союз, де функціонує Шенгенська зона і діють норми вільного пересування робочої сили між країнами-членами, потрібно вводити розмежування між громадянствами інших країн, які можуть допускатися для громадян України", - написала парламентарій.

"Беручи до уваги те, що питання подвійного громадянства в певних західних регіонах України є критичним, необхідно створювати прозорі правила гри, адже залишити тисячі громадян українського паспорта через наявність угорського, румунського, польського або інших паспортів країн-партнерів - неправильно. Але така стратегія не повинна стосуватися громадянства країни, яка здійснює агресію і окупувала частину нашої території. Для російського паспорта має бути впроваджене повна відсутність будь-якої толерантності в питанні подвійного громадянства", - додала депутат.

"Отже, в рамках інституту обмеженого громадянства, такий статус могли б автоматично отримати громадяни України з паспортом країни-агресора: нехай працюють, платять податки в Україні, але не впливають на її політичне життя. Такі новації нададуть можливість нівелювати ризики, які пов'язані з "п'ятою колоною" Росії в нашій державі. Водночас, щоб запобігти критиці ідеї з боку адептів "русского мира", хочу запитати: під час Другої світової війни, яке б відношення було до осіб з паспортами Третього Рейху? Цим дописом хотіла б розпочати публічне обговорення цього нагального для України питання", - резюмувала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА