17:15 02.11.2018

І.Кива: Європа очікує від Порошенка відповіді щодо "косівського сценарію" для України

2 хв читати
І.Кива: Європа очікує від Порошенка відповіді щодо "косівського сценарію" для України

Канцлера Німеччини Ангелу Меркель було делеговано до України, щоб схилити президента України Петра Порошенка до "косівського сценарію" будь-якими методами, вважає глава СПУ Ілля Кива.

"Нещодавно в Стамбулі відбулася зустріч за участю Путіна (президента Росії Володимира Путіна - ІФ), Меркель, Ердогана (президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана - ІФ) і Макрона (президента Франції Еммануеля Макрона - ІФ). Вони виводили формулу врегулювання військових конфліктів на Донбасі і в Сирії. Так ось для України було закріплено саме "косівський сценарій". І Меркель приїхала до Порошенка, щоб в ультимативній формі цей сценарій йому озвучити", - заявив І.Кива в прямому ефірі "Великий вечір" на телеканалі NewsOnе, повідомляє прес-служба СПУ на офіціальному сайті партії в п'ятницю.

Політик вважає, що зараз на території України вирішуються питання двох наддержав.

"Зрозумійте, це геополітика. Америка сьогодні нагнітає ситуацію, тому що хоче постачати свій газ до Європи. А Європі вигідніше купувати російський газ. Але для цього мають закритися два питання: Донбас і Сирія. Для Путіна головне стратегічне завдання - зупинити присутність і посилення позицій Америки на території України. Це можна зробити лише за умови федералізації. Адже якщо частина країни відмовиться від НАТОвського напряму, він без зусиль зможе її контролювати. Україна в цьому всьому лише розмінна монета", - пояснив Кива.

Він нагадав, що після візиту А.Меркель до Києва, Петро Порошенко має намір зустрітися з Р.Ердоганом 3 листопада. "Порошенко летить до Стамбула. Правда, його цікавить не майбутнє нашої країни, а перемога на президентських виборах. Дивіться, якщо він погодиться на федералізацію, це допоможе зупинити конфлікт на Донбасі. Його підтримає Європа, і для українців він теж буде миротворцем", - сказав І.Кива.

За його словами, Е.Макрон запросив П.Порошенка до Парижа на заходи, присвячені сотій річниці завершення Першої світової війни. 11 листопада в столиці Франції будуть присутні В.Путін і президент США Дональд Трамп. Саме там, на думку І.Киви, П.Порошенко і має оголосити свою позицію щодо "косівського сценарію".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА