19:32 03.11.2018

Ердоган запевнив Порошенка, що, як і раніше, захищатимуть права кримських татар

2 хв читати
Ердоган запевнив Порошенка, що, як і раніше, захищатимуть права кримських татар

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив президента України Петра Порошенка, що, як і раніше, будуть захищати права кримських татар і продовжуватимуть боротися за звільнення політв'язнів.

"Ми будемо продовжувати охороняти права і інтереси кримських татар як тих, що залишилися на території Криму, так і тих, які змушені були переїхати з півострова", -заявив лідер Туреччини за підсумками 7-го засідання Стратегічної ради високого рівня в суботу в Стамбулі.

Президент Туреччини також висловився за дипломатичне вирішення збройного конфлікту на сході України. "Ми хочемо, щоб ті зіткнення, які тривають на сході України були розв'язані в межах міжнародного права дипломатичним шляхом, мирним шляхом", - сказав Р. Ердоган.

У свою чергу П. Порошенко подякував Р.Ердогану за "тверду, чітку і послідовну позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму з боку Російської Федерації і засудження агресії на сході нашої держави, яку здійснюють збройні сили Російської Федерації".

Він також зазначив, що розраховує на Туреччину у відновленні інфраструктури Донбасу.

Президент України П. Порошенко підкреслив, що Україна вдячна Туреччині за зусилля зі звільнення українських політичних в'язнів і заручників, які незаконно утримуються в Росії і на окупованих РФ українських територіях.

Пізніше під час спільної з Р.Ердоганом прес-конференції П.Порошенко сказав: "Ми будемо продовжувати координацію процесу звільнення політв'язнів".

За словами президента, "весь світ піклується зараз про звільнення українських заручників". П. Порошенко також повідомив, що підніме це питання під час своїх візитів до Фінляндії і Франції на майбутньому тижні.

"Безумовно, ми робитимемо все можливе і не втрачаємо оптимізму, щоб і Олег Сенцов, і Сущенко, і Балух та інші політв'язні, як можна швидше опинилися вдома. І міжнародна підтримка тут грає вирішальну роль", - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що Росії дуже важко пояснити, чому до в’язниці садять тільки за вивішений український прапор на власній оселі, або взагалі без пояснення будь-яких причин виносяться вироки по 20 років ув'язнення.

"Ми об'єднуємо наші зусилля для того, щоб посилити тиск на Росію і забезпечити звільнення як тих, хто знаходиться в російських в'язницях, так і тих, кого тримають в заручниках на окупованій території. Ми будемо продовжувати нашу боротьбу", - зазначив П. Порошенко.

"Цього разу ми отримали більш довгий список, який відразу ж передали російській стороні. І бажаю, щоб ми стежили за цим процесом і були успішні в його рішенні", - цитує президента Туреччини прес-служба українського президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА