13:48 05.11.2018

Нардепи мають намір блокувати ВР у вівторок, якщо питання про створення ТСК у справі Гандзюк не поставлять на голосування першим

2 хв читати
Нардепи мають намір блокувати ВР у вівторок, якщо питання про створення ТСК у справі Гандзюк не поставлять на голосування першим

Група народних депутатів заявляє про наміри блокувати у вівторок трибуну Верховної Ради, якщо питання про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) за фактами нападів на активістів у 2017-2018 роках, зокрема на в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк не буде поставлено на голосування першим питанням.

"Якщо завтра пан Парубій не ставить це на голосування в Раді, ми блокуватимемо трибуну. Це не піар, а конкретна історія ... Парламент не має інших інструментів контролювати виконавчу владу, ніж ці тимчасові комісії та їхній парламентський контроль. Нам зараз просто не дають можливості це зробити", - сказав народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, наголосивши, що це питання вони порушували, ще коли К.Гандзюк була жива.

Він нагадав, що два тижні тому, 17 жовтня, коли К.Гандзюк ще була жива, депутати звернулися з постановою про створення такої комісії, але "жоден лідер фракції не відреагував". "Потім дві фракції - "Самопоміч" і "Батьківщина" - надали своїх представників. Дві найбільші фракції ("БПП" і" Народний фронт "- ІФ), які контролюють всі силові структури в країні - Генеральну прокуратуру, Службу безпеки, Національну поліцію, інші силові структури - не дали жодного свого представника", - розповів М.Найєм.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в понеділок депутати перед початком погоджувальної ради керівників фракцій і груп вимагали від голови Верховної Ради Андрія Парубія термінового обговорення цього питання на засіданні. Частина народних депутатів прийшли на погоджувальну раду в чорних футболках із написом "Хто замовив Катерину Гандзюк".

Народний депутат Олена Сотник виступила на засіданні погоджувальної ради й вимагала у вівторок розпочати роботу з розгляду питання про створення тимчасової слідчої комісії. "Головне, щоб ви справді проголосували", - зазначила О.Сотник.

За словами депутата, це питання сьогодні важливе для суспільства.

У свою чергу лідерка Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко на засіданні погоджувальної ради заявила, що партія наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії для розслідування нападів на активістів і вимагає поставити на порядок денний і ухвалити закон про ТСК (№1098).

За її словами, з початку 2018 року зафіксовано 54 замахи на життя і здоров'я громадських діячів. "Це означає системну війну, яка триває в Україні проти активістів. Здебільшого це молоді люди, які не хочуть миритися з клановою системою", - зазначила політик.

У разі, якщо законопроект про створення ТСК не буде винесено на розгляд, "Батьківщина" відмовляється голосувати за інші питання порядку денного, зазначила Ю.Тимошенко.

Спікер Верховної Ради А.Парубій пообіцяв, що збере нараду, на якій це питання буде розглянуто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА