10:33 06.11.2018

Замовників і виконавців нападу на Гандзюк має бути покарано - представник Держдепу США

2 хв читати
Замовників і виконавців нападу на Гандзюк має бути покарано - представник Держдепу США

У Державному департаменті США наголошують, що замовників і виконавців нападу на в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк має бути притягнуто до відповідальності.

"США висловлюють глибокі співчуття родині та друзям Катерини Гандзюк. Необхідно покласти край нападам на громадянське суспільство України. Ті, хто відповідальний за замовлення та скоєння цього жахливого нападу, мають постати перед правосуддям", - написала офіційний представник Держдепу США Гезер Нойєрт (Heather Nauert) в мікроблозі уTwitter.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаки замовності (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА