11:11 06.11.2018

Нардепи запросили до ВР на 12:30 силовиків для звіту про розслідування нападів на активістів

3 хв читати
Нардепи запросили до ВР на 12:30 силовиків для звіту про розслідування нападів на активістів

Народні депутати запросили керівництво Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та Генеральної прокуратури на засідання Верховної Ради у вівторок, щоб заслухати їхню інформацію про розслідування фактів нападів на громадських активістів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення підтримали 222 народних депутати на пленарному засіданні у вівторок за мінімально необхідних 150 голосів.

Після голосування голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив півгодинну перерву в засіданні на прохання фракцій "Батьківщина" і "Самопоміч". Спікер покликав керівників парламентських фракцій до себе на консультації.

Раніше, виступаючи з парламентської трибуни, представники цих фракцій наполягали на створенні незалежної тимчасової слідчої комісії (ТСК) парламенту з огляду на смерть активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаки замовності (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

СБУ працює над встановленням мотивів і замовників злочину.

22 серпня прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало повідомив, що четверо з п'яти затриманих підозрюваних у нападі на К.Гандзюк зізналися в скоєнні злочину і дали свідчення. Водночас, за його словами, сам організатор від співпраці зі слідством відмовляється.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

На початку листопада журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором вбивства К.Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну.

5 листопада народний депутат з фракції "БПП" Микола Паламарчук заявив, що не має жодного стосунку до нападу на К.Гандзюк. "Чи мав я відносини з Катериною Гандзюк? Ні, не мав. Були у нас конфлікти? Ні, не було. Чи був у мене мотив бажати їй зла? Звісно, ні. Чи засуджую я цей злочин? Авжеж! І точно не маю до нього жодного стосунку", - наводить слова М.Паламарчука прес-служба партії "БПП".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА