14:18 06.11.2018

Нардеп Паламарчук звільнив помічника Павловського, який фігурує в журналістському розслідуванні вбивства Гандзюк

2 хв читати

 Народний депутат України фракції партії "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук звільнив свого помічника Ігоря Павловського, який, за інформацією журналістів, є посередником між замовником та організатором убивства активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомляє видання "Новое время" з посиланням на М.Паламарчука, депутат звільнив І.Павловського, щоб той мав можливість довести слідству свою позицію.

"Водночас це не означає, що я поділяю обвинувачення ЗМІ на його адресу", - наводить видання слова депутата.

Крім того, на думку М.Паламарчука, звільнення його помічника дасть змогу уникнути тиску на слідство.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

На початку листопада журналісти Оксана Денисова та Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram- каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором убивства К.Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну.

5 листопада народний депутат із фракції "БПП" М.Паламарчук заявив, що непричетний до нападу на К.Гандзюк. "Чи мав я відносини з Катериною Гандзюк? Ні, не мав. Чи були у нас конфлікти? Ні, не було. Чи був у мене мотив бажати їй зла? Звісно, ні. Чи засуджую я цей злочин? Авжеж! І точно не маю до нього жодного відношення", - наводить слова М.Паламарчука прес-служба партії "БПП".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА