14:23 06.11.2018

ВР створила ТСК для вивчення нападу на Гандзюк та інших активістів

2 хв читати
ВР створила ТСК для вивчення нападу на Гандзюк та інших активістів

Верховна Рада України підтримала постанову про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування відомостей про напад на радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідне рішення проголосували 259 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок при 226 мінімально необхідних.

При цьому від фракції "Блок Петра Порошенка" проголосував 91 парламентарій, від "Народного фронту" - 60, від "Опозиційного блоку" - 23, від "Самопомочі" - 18, від "Батьківщини" - 17. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка дала один голос, група "Відродження" - 10, група "Воля народу" - 6. Також підтримали цю постанову 33 позафракційні народні депутати.

Ініціаторами проекту постанови (№9262) стали керівники та члени більшості парламентських фракцій.

Згідно з документом, ТСК очолить позафракційний народний депутат Борислав Береза, його заступником буде член фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Алєксєєв.

Загалом до складу комісії ввійдуть 18 народних депутатів із різних фракцій, а також позафракційні парламентарії, зокрема перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

ТСК перевірятиме відомості про напади на громадських активістів, виконає перевірку перебігу розслідування цих фактів правоохоронними органами.

Керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко наголосила на необхідності захисту громадських діячів в Україні. "Проти громадських діячів просто розпочався терор влади. ... Ми як депутати зобов'язані захистити нашу молодь, яка перебуває на першому рівні барикад у боротьбі за Україну без корупції", - цитує Ю.Тимошенко сайт "Батьківщини".

За словами політика, від початку поточного року в Україні постраждали 54 активісти.

Заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв зазначив, що створення ТСК необхідне для того, щоб "не повторювалися трагедії з громадськими активістами, щоб їх не вбивали".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА