16:22 06.11.2018

У посольстві США нагадали про екологічні загрози, зумовлені агресією РФ в Україні

2 хв читати
У посольстві США нагадали про екологічні загрози, зумовлені агресією РФ в Україні

Загрози екологічного характеру, спричинені агресією РФ у Криму і на Донбасі, як і раніше актуальні, зазначають у посольстві США в Україні.

"У Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища у війні і збройних конфліктах ми все ще занепокоєні шкідливими газами в Армянську, забрудненням води з шахти "Юнком" та іншими екологічними загрозами, спричиненими конфліктом і російською агресією", - йдеться в заяві, опублікованій в мікроблозі дипустанови в соцмережі Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, 14 вересня в Армянську (північ окупованого РФ Криму), де погіршилася екологічна ситуація через викиди шкідливих речовин в атмосферу, було введено режим надзвичайної ситуації. 23 вересня його було скасовано, оскільки з 16 вересня перевищення максимальних разових концентрацій забруднювальних речовин не реєструвалося.

Раніше представники незаконних збройних формувань, які контролюють окремі райони Донецької області, анонсували на 14 квітня припинення відкачки води на шахті "Юний комунар" (також відома як "Юнком" у Бунзі Єнакіївської міськради), де в 1979 році було здійснено експериментальний ядерний вибух для зниження напруги в гірському масиві. На місці вибуху утворилася скляна капсула діаметром приблизно 30 м, заповнена радіоактивною водою, яка, згідно з висновками експертизи, потребує відносної сухості. Потрапляння радіоактивної рідини, що міститься в цій капсулі, у водні ресурси місцевості через ґрунтові води може призвести до екологічної катастрофи, яка полягатиме в радіоактивному хімічному забрудненні, зокрема екосистеми Азовського моря.

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" (ст.441 Кримінального кодексу України) у зв'язку з відповідним рішенням представників т. зв. "ДНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА