18:34 06.11.2018

Рада має намір створити в Україні ефективну систему протимінну діяльність

2 хв читати
Рада має намір створити в Україні ефективну систему протимінну діяльність

 Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроект про протимінну діяльність.

За відповідний законопроект № 9080-1 "Про протимінну діяльність в Україні" в першому читанні проголосували 240 народних депутатів.

Законопроект визначає правову основу, мету, принципи, основні складові видів протимінної діяльності в Україні.

Згідно із законопроектом основними принципами протимінної діяльності в Україні є державне регулювання у сфері протимінної діяльності; держпідтримка цієї діяльності і залучення до неї національних і іноземних інвестицій.

Серед основних принципів також послідовність формування державної політики в сфері протимінної діяльності; ефективне використання науково-технічного потенціалу України та можливостей, які надає протимінна діяльність в інтересах національної економіки та безпеки населення.

Законопроект визначає перелік об'єктів і суб'єктів протимінної діяльності, порядок їх створення, організаційні та процедурні засади діяльності; вимоги до фахівців у сфері протимінної діяльності та розмінування; джерела фінансування протимінної діяльності; порядок обліку операторів протимінної діяльності, надання допомоги постраждалим особам (жертвам) від вибухонебезпечних предметів, визначення статусу територій для потреб протимінної діяльності; повноваження інспекції з контролю якості протимінної діяльності та секретаріату центру протимінних операцій.

Проект закону передбачає норми, що регулюють питання демократичного цивільного контролю в сфері протимінної діяльності, національних інтересів України у сфері протимінної діяльності, засади міжнародного співробітництва та здійснення господарської діяльності в сфері протимінної діяльності, зокрема, страхування відповідальності при здійсненні робіт з розмінування і публічних закупівель у сфері протимінної діяльності.

Законопроект також визначає умови договору про закупівлю робіт і (або) послуг у сфері протимінної діяльності та пропонує встановити відповідальність за порушення законодавства в сфері протимінної діяльності, як суб'єктів протимінної діяльності, так і фахівців у сфері протимінної діяльності та розмінування.

За словами одного з авторів законопроекту заступника голови фракції "Народний фронт" Андрія Тетерук, документ вводить в законодавче поле поняття гуманітарного розмінування (на територіях, де не ведуться бойові дії - ІФ) і військового розмінування (в районі проведення операції об'єднаних сил - ІФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА