12:54 07.11.2018

Гройсман запропонував розпочати реорганізацію Держслужби ветеранів у міністерство вже наступного тижня

2 хв читати
Гройсман запропонував розпочати реорганізацію Держслужби ветеранів у міністерство вже наступного тижня

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує вже з наступного тижня розпочати процес реорганізації Державної служби з питань ветеранів у профільне міністерство, самі ветерани мають погодити кандидатуру керівника цієї структури.

На засіданні Кабінету Міністрів у середу прем'єр повідомив, що вранці зустрічався з групою народних депутатів й обговорював питання створення Міністерства ветеранів. "Коаліція опрацьовує питання погодженої кандидатури на позицію міністра. Це ще займе певну кількість часу", - сказав В.Гройсман.

"Я сьогодні запропонував такий варіант. Він зможе абсолютно чітко визначити підходи до вирішення проблем ветеранів та формування політики в цій сфері... Найближчими тижнями ми могли б запропонувати реформу самої державної служби як центрального органу виконавчої влади", - додав керівник уряду.

За словами прем'єра, він запропонував ветеранам погодити кандидатуру керівника такої служби.

"Думаю, що вже наступного тижня ми могли б почати ухвалення перших необхідних рішень щодо реорганізації Державної служби з питань ветеранів, щоб створити потужний інститут, в якому будуть зосереджені, зокрема, і фінансові ресурси для формування політики в цій сфері", - наголосив В.Гройсман.

Як повідомлялося, 27 лютого 2018 року Верховна Рада України рекомендувала Кабінету Міністрів утворити Міністерство у справах ветеранів. Наприкінці березня Кабмін розпочав процес створення Міністерства у справах ветеранів.

Перший заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни і учасників АТО Ігор Мальцев припустив запуск Міністерства у справах ветеранів у IV кварталі 2018 року. За його словами, в 2017 році відбувалися консультації з громадськими ветеранськими організаціями щодо створення відповідного міністерства, за результатами яких було сформовано пропозиції, які передано до Міністерства соціальної політики та безпосередньо в Кабінет Міністрів. Він наголосив, що для запуску міністерства необхідно пройти низку формальних процедур: створення нормативної бази, проведення конкурсів, затвердження положення.

Фракція "Блок Петра Порошенка" підтримала кандидатуру Ірини Фріз на посаду глави Міністерства ветеранів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА