13:54 07.11.2018

РФ прагне зсередини підірвати єдність Євросоюзу шляхом втручання у вибори в окремих країнах ЄС і Європарламенту - Порошенко

1 хв читати
РФ прагне зсередини підірвати єдність Євросоюзу шляхом втручання у вибори в окремих країнах ЄС і Європарламенту - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росія в рамках концепції гібридної війни, шляхом використання демократичних механізмів у демократичних країнах, прагне зруйнувати зсередини єдність Європейського Союзу і підірвати підвалини демократичного світу загалом.

"Росія не збирається грати в ігри. Заради своїх маніакальних ідей вона готова застосовувати найцинічніші та найжорстокіші методи. Чому? Оскільки мета цієї гібридної війни підірвати підвалини не України, а всього демократичного світу - не стільки прямими ударами, скільки зсередини. І готується вона не лише до українських виборів, а до виборів до Європарламенту дуже активно, і до виборів в окремих країнах Європейського Союзу. Для чого? Щоб підірвати єдність Європейського Союзу", - сказав П.Порошенко на міжнародній конференції високого рівня "Уроки гібридного десятиліття: що необхідно знати для успішного просування вперед" у середу в Києві.

Глава Української держави наголосив, що для Москви стало "рутинною практикою активне втручання в питання виборчого процесу" і вона використовує демократичні механізми в демократичних країнах для досягнення своїх агресорських цілей.

При цьому, за словами П.Порошенка, ці механізми стають більш витонченими. "Вони вчаться, як обходити наші системи захисту", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

ЄС підтвердив прихильність деескалації на Близькому Сході

Дуда пропонує збільшити видатки на оборону до 3% ВВП

Ми маємо надіслати меседж агресору, що об'єднані та сильні - Науседа після саміту Ініціативи трьох морів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА