12:03 08.11.2018

Низка фракцій ВР вимагають скасувати підвищення цін на газ для населення

2 хв читати
Низка фракцій ВР вимагають скасувати підвищення цін на газ для населення

Парламентські фракції "Батьківщина", Радикальна партія Олега Ляшка, "Опозиційний блок" і "Самопоміч" вимагають скасувати постанову Кабінету Міністрів України про підвищення цін на газ для населення та ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів.

"Ми вимагаємо негайно розглянути зареєстровану нами постанову про скасування підвищення цін на газ, про мораторій на підвищення комунальних послуг", - заявив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у четвер.

У свою чергу лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що її фракція боротиметься за скасування підвищення ціни на газ "Ми сьогодні не голосуватимемо ні за один закон, доки не буде проголосовано цю постанову", - сказала Ю.Тимошенко.

Також народний депутат із фракції "Опозиційний блок" Михайло Папієв заявив, що постанову уряду України про підвищення ціни на газ було ухвалено незаконно.

"Ми вимагаємо зменшити ціни на газ, ми вимагаємо притягти винних... до покарання, вимагаємо від Генеральної прокуратури України... розпочати досудове розслідування. Ми за те, щоб ціну за газ було знижено, вона сьогодні завищена в три рази", - сказав М.Папієв.

У свою чергу керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк зазначив, що підвищення тарифів на газ пов'язано з тим, що "обидва уряди не виконали завдання щодо створення ринку в Україні".

"Вони не мають права підвищувати тарифи, оскільки вони не знають ринкових цін сьогодні в Україні, оскільки вони не врахували видобуток власного газу, вони не знають обсягу газу... і вони загалом не попрацювали з людьми з енергозбереження", - сказав О.Березюк.

За його словами, уряд підвищенням ціни на газ прикриває власну бездіяльність і злочинне розкрадання грошей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА