13:33 09.11.2018

Грицак закликав жителів Донбасу не ходити на нелегітимні вибори 11 листопада

2 хв читати
Грицак закликав жителів Донбасу не ходити на нелегітимні вибори 11 листопада

Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликає жителів Донбасу не брати участі в нелегітимних виборах на непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей, і заявляє, що за фактом проведення цих "виборів" СБУ відкриє кримінальне провадження.

На брифінгу в п'ятницю в Києві В.Грицак розповів, що глави самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік" "вже призначені в Москві, і це Пушилін Денис Володимирович (нинішній глава "ДНР" Денис Пушилін Денис Володимирович - ІФ) і Пасічник (нинішній глава "ЛНР" Леонід Пасічник - ІФ)". За його словами, РФ створює видимість легітимності проведення цих виборів.

"І я хочу звернутися до жителів Донбасу - незалежно від того, підете ви на ці вибори чи ні, керівників вам вже призначили, і краще вам не ходити (на вибори - ІФ), оскільки це є грубим порушенням українського законодавства", - закликав глава СБУ.

Він наголосив, що легітимність цих виборів не визнається ні в Україні, ні в усьому світі, вони не відповідають ні українському законодавству, ні мінському процесу із врегулювання ситуації на сході України.

"Росія заявляє, що однозначно визнає їхні результати і це загалом прогнозовано. Тому що ці бутафорські вибори є саме їхнім спектаклем, де продюсерами, сценаристами, режисерами виступають керівники адміністрації президента РФ, а пересічні мешканці окупованого Донбасу - це навіть не актори, а, на жаль, лише статисти", - сказав В.Грицак.

За його словами, РФ використовувала таку ж методологію проведення нелегітимних виборів у регіоні в 2014 році.

Посилаючись на оперативні дані СБУ, глава СБУ розповів, що "для перемоги Пушиліна Денис Володимирович у ДНР попередньо вже "намалювали"55%, а Пасічника в ЛНР - 63%, явку мають показати у 70%".

"За фактом підготовки і проведення так званих виборів у так званих республіках, що мають відбутися 11 листопада, СБУ будуть зареєстровані нові кримінальні провадження", - повідомив В.Грицак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА