13:54 09.11.2018

Псевдовибори на Донбасі буде використано для тиску на українську владу, щоб ті вели переговори з представниками бойовиків

1 хв читати
Псевдовибори на Донбасі буде використано для тиску на українську владу, щоб ті вели переговори з представниками бойовиків

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявляє, що спроба легітимізації незаконних виборів у непідконтрольних окремих районах Донецької та Луганської областей буде використана для подальшого примусу української влади російськими агентами впливу до переговорів із нібито законно обраними головами ОРДЛО.

"Містифікація легітимності псевдовиборів в ОРДЛО вкрай необхідна для внутрішньої п'ятої колони Росії, яка сьогодні діє в Україні", - сказав В.Грицак на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За його словами, в Україні є дуже багато громадських організацій, що діють в інтересах країни-агресора. Ці організації формально працюють у рамках недосконалого українського законодавства.

"За задумом Кремля, псевдовибори мають стати підставою для російських агентів впливу в Україні вимагати від української влади сісти за стіл переговорів з обраними нібито вільним волевиявленням представниками терористичних організацій", - заявив глава української спецслужби.

"Псевдовибори мають стати спусковим гачком для широкого наступу під керівництвом і за кошти Кремля проросійського лобі в Україні під гаслами миру та любові до братнього народу", - наголосив В.Грицак.

Незаконні вибори на окупованих територіях Донбасу заплановано на 11 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА