08:16 10.11.2018

Кононенко: на початку грудня, а може навіть раніше, ми проголосуємо бюджет

2 хв читати
Кононенко: на початку грудня, а може навіть раніше, ми проголосуємо бюджет

Перший заступник голови фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко висловив упевненість, що Державний бюджет 2019 року може бути проголосований Верховною Радою на початку грудня або раніше, повідомила прес-служба партії.

"На сьогоднішній день відбувається абсолютно конструктивний бюджетний процес і діалог між Кабінетом міністрів і Верховною Радою, в першу чергу, по лінії Кабінет міністрів - профільний бюджетний комітет. Тому проект Державного бюджету на 2019 може бути остаточно прийнятий на початку грудня", - заявив І. Кононенко під час ефіру на телеканалі "Рада" в п'ятницю.

За його словами, коли проект Держбюджету розглядався в першому читанні, до нього було багато пропозицій народних депутатів, "однак, усе врахувати неможливо, враховуючи дохідну частину бюджету".

"Вчора ми проголосували дуже важливий закон - зміни до Податкового кодексу, які, після прийняття у другому читанні і підписання президентом, дадуть можливість збільшити дохідну частину бюджету. Тому я абсолютно оптимістично дивлюся на прийняття бюджету і думаю, що на початку грудня ми його проголосуємо, а можливо і раніше", - вважає І.Кононенко.

Він також зазначив, що з ключового для бізнесу президентського законопроекту №8557 про податок на виведений капітал, є дискусія з Міжнародним валютним фондом.

"Це дуже важливий документ для стимулювання підприємництва, створення додаткових робочих місць і залучення інвестицій. Ми від цієї ідеї не відмовилися, але, швидше за все, цей закон буде проголосований з відтермінуванням введення його в дію. Відтермінування? Це також питання дискусії з Урядом і МВФ . Але це звичайна дискусія. Хочу вам нагадати, що така ж дискусія, теж за участю МВФ, тривала два роки тому, коли ми в два рази знижували єдиний соціальний внесок. І тоді парламенту і податковому комітету вдалося переконати Фонд", - підсумував нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА