13:23 10.11.2018

ЄС вважає "вибори" в ОРДЛО незаконними і не визнає їх – Могеріні

2 хв читати
ЄС вважає "вибори" в ОРДЛО незаконними і не визнає їх – Могеріні

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила про невизнання Євросоюзом і незаконність "виборів", запланованих в окремих районах Донецької і Луганської областей на 11 листопада.

"Європейський Союз знову заявляє про свою повну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", – йдеться в заяві глави дипломатії ЄС, поширеній в суботу в Брюсселі.

За словами Ф.Могеріні, "ЄС вважає, що "вибори", заплановані на 11 листопада 2018 року на територіях, контрольованих неурядовими силами так званих "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки", є незаконними і не визнає їх".

"Європейський Союз нагадує, що реалізація Мінських угод усіма сторонами залишається ключем для досягнення стійкого політичного вирішення конфлікту на сході України, і наголошує на відповідальності Російської Федерації в цьому сенсі. ЄС схвалює рішення України продовжити закон про особливий статус для східної частини України до кінця 2019 року", – наголошується в комюніке.

У документі пояснюється, що "ЄС засуджує ці "вибори", оскільки вони порушують міжнародне право, підривають зобов'язання, взяті відповідно до Мінських угод, і порушують суверенітет і закони України".

Ф.Могеріні зазначила, що "Мінські угоди передбачають виключно місцеві вибори, які мають відбуватися в рамках українського законодавства і стандартів ОБСЄ за її спостереження". Всі ці порушення, за словами глави європейської дипломатії, "роблять так звані "вибори" недійсними".

"Ми розраховуємо, що Російська Федерація буде повною мірою використовувати свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення Мінських угод повинні здійснюватися повністю і без подальших зволікань, починаючи зі всеосяжного припинення вогню і виведення важкої зброї, з тим, щоб створити необхідні умови для політичного переходу до місцевих виборів, які вони передбачають", – заявила Ф.Могеріні.

Вона також відзначила підтримку Євросоюзом зусиль Франції та Німеччини в "нормандському форматі", Тристоронній контактній групі та ОБСЄ щодо сприяння реалізації Мінських угод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА