17:19 12.11.2018

Порошенко закликає створювану Раду національної єдності адекватно реагувати на загрози цілісності України

2 хв читати
Порошенко закликає створювану Раду національної єдності адекватно реагувати на загрози цілісності України

 Президент України Петро Порошенко закликає Раду національної єдності, що заплановано створити при президентові, адекватно і своєчасно реагувати на загрози національній єдності країни.

"Мені дуже сподобалася ініціатива Юрія Миколайовича Щербака (український письменник і дипломат Юрій Щербак - ІФ) щодо створення Ради національної єдності. Це не черговий бюрократичний інститут, це вирішення проблеми величезної загрози, що становить елемент гібридної війни, яку веде РФ проти незалежної України", - сказав П.Порошенко у понеділок під час засідання Ради регіонального розвитку в Києві.

За його словами, завдання РФ - розколоти країну зсередини. "Ми захищатимемо країну...Ми маємо забезпечити єдність... Ми не допустимо ніяких наступів на нашу єдність у Донецькій і Луганській областях... І тут мені потрібна ваша допомога. Для того, щоб і Рада національної єдності була ефективним інструментом, який своєчасно розкриває загрози і надає їм адекватну відповідь", - наголосив глава держави.

На його переконання, такий рух має відбуватися на рівні громад, оскільки це найбільш ефективно.

"Громада має відчувати цю небезпеку. І якщо ми говоримо про адміністративний кордон з Кримом, то Херсон має знайти адекватну реакцію і відповідь. Якщо є утиски активістів, ми з вами маємо знайти адекватну, прозору і зрозумілу відповідь, щоб це не використовували опоненти, а наші правоохоронні силові органи мають діяти так, щоб викликати довіру людей і суспільства", - підсумував П.Порошенко.

Раніше Ю. Щербак запропонував створити Раду національної єдності при президентові, глава держави П.Порошенко підтримав цю ініціативу.

"Я хочу запропонувати створити при президентові України постійну Раду національної єдності, у складі авторитетних представників громадянського суспільства з усіх регіонів країни, як майданчик для регулярного обміну думками, для налагодження постійного діалогу між владою і суспільством. Такі структури мають бути створені і в регіонах", - сказав Ю. Щербак під час засідання Ради регіонального розвитку в понеділок.

За його словами, "потрібно створити широку, загальнонародну громадську організацію на підтримку держави, як колись створив Де Голль у Франції". "Організацію зі значною участю ветеранів АТО, лігу державників України, для якої побудова, зміцнення і захист державності стало б об'єднавчою ідеєю, школою підготовки кадрів для роботи в органах влади, так як це роблять в Ізраїлі, де війська, озброєння сили і громадянське суспільство працюють разом, і де дуже високим є авторитет військ", - зазначив Ю. Щербак.

Після цього П.Порошенко закликав присутніх оплесками підтримати ініціативу Ю. Щербака про створення Ради національної єдності. "Давайте ми це опрацюємо і підтримаємо її створення, як на центральному рівні, так і на регіональному рівні. Адже єдність - це те, що нам потрібно", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА