19:51 12.11.2018

Положення ініціативи "Україна-2027" увійдуть до декларації 9-го засідання асамблеї Україна-Польща-Литва

2 хв читати
Положення ініціативи "Україна-2027" увійдуть до декларації 9-го засідання асамблеї Україна-Польща-Литва

Положення ініціативи "Україна-2027" увійдуть до декларації 9-го засідання міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва, заявляє заступник голови комітету з європейських справ сейму Литви Андрюс Кубілюс (Andrius Kubilius).

"Головні елементи цієї стратегії включено до загальної декларації, і якщо завтра ми підтвердимо декларацію - перед нами буде завдання продовжувати роботу, координувати свої дії з поляками, українцями і йти вперед", - сказав А.Кубілюс журналістам у понеділок у Вільнюсі.

"Якщо ми з Польщею почнемо працювати з сьогоднішнього дня, то ми можемо досягти того, щоб до 2027 року (рік головування Литви в Євросоюзі - І Ф) Європейський Союз був готовий ухвалити стратегічне рішення щодо майбутнього членства в ЄС України разом із Грузією, можливо, і Молдовою", - зазначив депутат.

Водночас він не виключив, що ЄС може бути готовий до такого рішення і раніше. "Можливо, це можна буде зробити під час польського головування - в 2025 році. А, можливо, і набагато раніше, скажімо, в 2020 році, коли в ЄС головуватиме Німеччина", - сказав А.Кубілюс.

За його словами, такий оптимізм вселяє і заява канцлера Німеччини Ангели Меркель про те, що Україна та Грузія мають найсильнішу перспективу в ЄС, але знадобиться близько десяти років, щоб, з одного боку, і Євросоюз підготувався до такого кроку, а з іншого боку, щоб Україна та Грузія були до нього готові.

Як повідомлялося, ініціативу "Україна-2027" литовська сторона презентувала на 9-му засіданні міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА