15:03 13.11.2018

Екс-міністр екології Шевченко має намір брати участь у президентських виборах

2 хв читати
Екс-міністр екології Шевченко має намір брати участь у президентських виборах

Колишній міністр екології та природних ресурсів (2014-2015 рр.) Ігор Шевченко заявив про намір висунути свою кандидатуру на чергових виборах президента України 2019 року.

"Я, Шевченко Ігор Анатолійович... хочу оголосити про намір балотуватися на виборах президента в 2019 році", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Екс-міністр озвучив основні положення, які будуть в його передвиборчій програмі. Зокрема, майбутній кандидат у президенти виступає за введення презумпції винності в кримінальних провадженнях, пов'язаних із корупційними злочинами, а також податку на виведений капітал і податку на розкіш.

Він зазначив, що президентську кампанію він фінансуватиме самостійно, але заявив про намір просити про фінансову допомогу бізнес.

Водночас І.Шевченко додав, що готовий відмовитися від участі у виборах, якщо з'явиться новий кандидат, який "краще відповідає вимогам", ніж він сам.

"Хочу наразі звернутися до Святослава Вакарчука, Володимира Зеленського, Мішеля Терещенка, Дмитра Гнапа, Юрія Дерев'янка та Олександра Шевченка. Я вам пропоную зібратися разом, відкинути свої амбіції, покласти на стіл свої біографії, хто що має в своїй компетенції, досвіді, і вибрати з нас не найрейтинговішого, а найгіднішого, найпрофесійнішого кандидата", - закликав екс-міністр.

Крім того, відповідаючи на запитання про його стосунки із збіглим народним депутатом і бізнесменом Олександром Онищенком, І.Шевченко розповів про протекцію нардепа під час призначення його міністром у 2014 році. Водночас майбутній кандидат зазначив, що наразі спілкується з О.Онищенком приблизно один раз на місяць за допомогою Facebook, а також запевнив, що народний депутат і бізнесмен не фінансуватиме його передвиборчу кампанію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА