15:45 13.11.2018

Тривають контакти між представниками АП і УПЦ (МП) з приводу раніше запланованої зустрічі з архієреями

2 хв читати
Тривають контакти між представниками АП і УПЦ (МП) з приводу раніше запланованої зустрічі з архієреями

У Києві у вівторок удень тривають контакти між представниками Адміністрації президента України і представниками Української православної церкви (Московського патріархату) з приводу раніше запланованої зустрічі з архієреями УПЦ (МП).

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в церковних колах, в понеділок, 12 листопада, було практично досягнуто домовленість про зустріч в Українському домі в Києві, проте вранці у вівторок, 13 листопада, з боку УПЦ (МП) було висловлено пропозицію президенту України приїхати до Києво-Печерської Лаври.

"Контакти тривають. Результат наразі незрозумілий", - сказав співрозмовник агентства у вівторок.

Раніше Адміністрація президента України направила предстоятелю УПЦ (МП) митрополиту Онуфрію запрошення на зустріч з главою держави, що мала відбутися у вівторок о 14.00 в Українському домі. В УПЦ (МП) зібрала всіх ієрархів церкви для зустрічі з президентом у Києво-Печерській лаврі.

Станом на 16.00 вівторка Український дім узяли під охорону співробітники Управління держохорони.

У вівторок вдень голова Інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря) заявив, що зустріч президента України з єпископатом Московського патріархату мала відбутися в Українському домі.

"Тоді як о 14 годині в Українському домі мала розпочатися зустріч президента України з єпископатом Московського патріархату - запрошені на неї архієреї сидять за закритими дверима в Лаврі. Вранці збирався Синод МПВУ. З очевидним натяком: хто з архієреїв не підкориться розпорядженням Митрополії (за фактом ж – інструкціям з Москви) - рішенням Синоду сьогодні ж позбудеться посади", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Минулого тижня інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко) - колишнього особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (МП) Володимира (Сабодана), писало, що єпископи УПЦ (МП) планують 13 листопада провести зустріч з П.Порошенком.

Сам митрополит посилався на повідомлення канцелярії Київської митрополії, згідно з яким (фотокопію розмістила "Українська правда") зустріч мала відбутися в актовому залі Києво-Печерської Лаври 13 листопада о 14.00. "Участь всіх єпархіальних і вікарних архієреїв Української православної церкви є обов'язковою", - йдеться в оголошенні.

Тоді в прес-службі адміністрації президента не коментували це повідомлення. Інформацію відмовилися також коментувати в канцелярії Київської митрополії.

"Українська правда" з посиланням на свої джерела повідомляла, що об'єднавчий собор зі створення єдиної Української православної церкви може відбутися 21 або 22 листопада, проте точної домовленості ще немає.

В УПЦ (МП) заявили, що їхня участь в об'єднавчому соборі неможлива.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА