16:43 13.11.2018

Собор єпископів УПЦ (МП) готовий до зустрічі з президентом України, але на церковній території

1 хв читати
Собор єпископів УПЦ (МП) готовий до зустрічі з президентом України, але на церковній території

Собор єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) заявляє про готовність провести зустріч із президентом України Петром Порошенком, але лише на церковній території.

"Собор єпископів Української православної церкви підтверджує свою готовність до зустрічі з президентом України, але на церковній території", - йдеться в заяві Собору, ухваленій на засіданні у вівторок.

У заяві також пояснюється, що Собор єпископів УПЦ (МП) ухвалив рішення зустрітися з президентом, але не в "Українському домі", а на території Києво-Печерської Лаври, про що відразу було повідомлено президенту. Однак П.Порошенко від зустрічі відмовився, стверджують в УПЦ (МП).

Крім того, в документі наголошується, що зустріч П.Порошенка з єпископатом УПЦ (МП) було заплановано з ініціативи глави Української держави на 13 листопада в приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва "Український дім" на Європейській площі в центрі Києва. Однак із благословення митрополита Київського і всієї України Онуфрія в домовлену дату єпископат УПЦ (МП) зібрався в Києво-Печерській Лаврі.

"Цього самого дня було проведено екстрене засідання Священного синоду Української православної церкви, який ухвалив рішення скликати Собор єпископів Української православної церкви", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА