07:04 14.11.2018

Іран витрачає на підтримку "Хезболли" і палестинських угруповань $ 1 млрд на рік

1 хв читати
Іран витрачає на підтримку "Хезболли" і палестинських угруповань $ 1 млрд на рік

Іран продовжує залишатися однією з головних країн-спонсорів тероризму і витрачає на підтримку діяльності терористичних структур на близькосхідному регіоні до $ 1 млрд на рік, заявив координатор США з боротьби з тероризмом Натан Сейлс.

"Дозвольте навести деякі цифри. У це важко перевірити, але Іран виділяє тільки "Хезболлі" на рік близько $ 700 млн. Ще $ 100 млн він видає різним палестинським терористичним угрупованням. Якщо підрахувати всі кошти, що виділяються терористам, то сума буде близько $ 1 млрд на рік", - йдеться у виступі Н.Сейлса у вашингтонському Інституті Близького Сходу.

Н.Сейлс нагадав, що для протидії політиці Тегерана Вашингтон на минулому тижні відновив санкції проти Ірану, що існували до угоди з іранського атома від 2015 року.

"Але ми маємо робити більше, щоб змусити іранський режим відмовитися від своїх планів і припинити його підтримку тероризму. І ми знаємо, що Сполучені Штати не можуть зробити це поодинці, тому ми наполягаємо на тому, щоб наші міжнародні партнери протистояли підтримуваному Іраном тероризму", - зазначив він.

При цьому чиновник заявив: "Нам необхідно, щоб приватний сектор зіграв відповідальну роль у цих зусиллях. Скажу прямо. Якщо ви ведете бізнес з Іраном, то ви фінансуєте тероризм".

Текст виступу Н.Сейлса поширений держдепартаментом США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА