12:33 14.11.2018

Новий посол Угорщини вручив копії вірчих грамот заступнику глави МЗС України

2 хв читати
Новий посол Угорщини вручив копії вірчих грамот заступнику глави МЗС України

Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Василю Боднару.

"Сьогодні прийняв копії вірчих грамот у нового посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто (István Íjgyártó). Домовилися працювати над позитивним порядком денним двосторонніх відносин. Пан посол вивчає українську мову, яка, безсумнівно, допоможе йому в професійній діяльності", - написав В.Боднар на своїй сторінці у Twitter у середу.

Як повідомила прес-служба МЗС України, новий посол підтвердив незмінну підтримку Угорщиною незалежності і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах і налаштованість країни на розширення напрямів українсько-угорської співпраці, передусім в економічній і гуманітарній сферах. У цьому контексті угорська сторона висловила зацікавленість у реалізації низки спільних проектів в Україні.

"Сторони наголосили на важливості активного діалогу на рівні глав зовнішньополітичних відомств України та Угорщини як дієвого чинника у пошуку взаємоприйнятних рішень з врегулювання проблемних питань. У цьому контексті було обговорено графік двосторонніх заходів на найближчу перспективу", - йдеться в повідомленні.

В.Боднар висловив готовність української сторони підтримати Угорщину в усіх її ініціативах, які сприятимуть поглибленню двостороннього співробітництва.

Як повідомлялося, попередній посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень завершив свою дипломатичну місію в Києві й 5 листопада покинув Україну.

Балінт Іштван Ійдярто (István Íjgyártó, народився 26 грудня 1963 року в Береговому Закарпатської області) був послом Угорщини в Росії (2011-2014 рр.), державний секретар МЗС Угорщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА