12:49 14.11.2018

У власників ID-карток не буде проблем під час голосування на виборах президента України - ДМС

2 хв читати
У власників ID-карток не буде проблем під час голосування на виборах президента України - ДМС

У Державній міграційній службі (ДМС) України запевняють, що власників ID-карток не буде обмежено в праві голосу на майбутніх виборах президента України.

"Власників ID-карток жодним чином не може бути обмежено в праві голосу на майбутніх виборах президента України. При цьому нова ID-картка до завершення паспортної реформи використовується в Україні нарівні з попереднім зразком паспорта громадянина України у формі книжечки (зразка 1994 року), який видавали громадянам раніше", - йдеться в повідомленні ДМС, розміщеному на сторінці МВС у Facebook у відповідь на зауваження голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук про те, що закон "про вибори президента України" не враховує наявність ID-картки, тобто її власників не зможуть забезпечити деякими передбаченими законодавством процедурами.

Держміграційна служба наголошує, що паспорт громадянина України у формі ID-картки є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Цей документ є підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборчих дільницях і надає право голосу на виборах президента України особам, яким на момент дня виборів виповнилося 18 років.

Напередодні голова ЦВК висловила побажання внести точкові зміни до закону про вибори президента для врегулювання низки питань, пов'язаних зі змінами, що відбулися в законодавстві з часів його ухвалення. Зокрема, це стосується появи ID-паспортів.

"Деякі процедури за старим законом просто неможливо буде виконати. Наприклад, кандидат має надати ксерокопії сторінок паспорта, але виникає питання, як це робити у випадку з ID-карткою", - сказала Т.Сліпачук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА