13:53 14.11.2018

В ЄС розпочинають процес посилення захисту документів, що посвідчують особу

2 хв читати
В ЄС розпочинають процес посилення захисту документів, що посвідчують особу

Євросоюз посилює захищеність посвідчень особи громадян, щоб скоротити випадки шахрайства з персональними документами, повідомила в середу прес-служба Ради ЄС.

Нараду постпредів країн Євросоюзу в Брюсселі погодила позицію Ради ЄС за пропозицією про регламент, що "посилить безпеку посвідчень особи громадян ЄС і документів на проживання, виданих громадянам ЄС і членам їхніх сімей, які не входять до ЄС", наголошується в комюніке.

"Гарантування безпеки документів, що засвідчують особу, є важливим інструментом у боротьбі з тероризмом і організованою злочинністю. Більш безпечні документи ускладнюють вчинення шахрайств та викрадення особистих даних", - наводяться в повідомленні прес-служби слова міністра внутрішніх справ головуючої в Раді ЄС Австрії Герберта Кікля.

Як пояснюють у Брюсселі, пропоновані нові правила "підвищать безпеку цих документів, будуть введені мінімальні стандарти як для інформації, що міститься в них, так і для єдиних для всіх держав-членів, які їх випускають, функцій безпеки".

Після цього рішення австрійське головування Ради ЄС розпочне переговори з Європейським парламентом, коли той, в свою чергу, визначить позицію щодо цього питання.

Відповідно до запропонованих нових правил, посвідчення особи мають у ЄС випускатися в однаковому форматі кредитної картки (ID-1), включати зону, що прочитується апаратурою контролю, дотримуватися мінімальних норм безпеки, встановлених Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО).

Нові документи мають, окрім фото, містити два відбитки пальців власника карти, які в цифровому форматі будуть занесені на безконтактний чип.

Посвідчення особи будуть дійсні на максимальний термін у 10 років. Держави-члени матимуть право видавати карти ID на більш тривалий термін для осіб, старших за 70 років. У випадках, якщо карти видаватимуть дітям, молодшим за 12 років, їх максимальний термін дії становитиме п'ять років.

Мандат Ради ЄС на переговори з Європарламентом передбачає, що нові правила вступлять в силу через два роки після їх прийняття. Це означає, що на той час всі нові документи мають відповідати новим критеріям, повідомляється в комюніке.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА