19:30 14.11.2018

Порошенко сформував делегацію для участі в засіданні українсько-американської комісії стратегічного партнерства

2 хв читати
Порошенко сформував делегацію для участі в засіданні українсько-американської комісії стратегічного партнерства

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про делегацію України для участі в засіданні українсько-американської Комісії стратегічного партнерства", проведення якого заплановане на 16 листопада 2018 р. у Вашингтоні на чолі з главою МЗС Павлом Клімкіним.

Згідно з оприлюдненим у середу ввечері на сайті глави Української держави указом №366/2018, до складу делегації також увійшли заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль та деякі представники українського зовнішньополітичного відомства.

Крім дипломатів до делегації увійшли заступник голови Адміністрації президента Сергій Марченко, заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександр Литвиненко, перший заступник глави СБУ, керівник Антитерористичного центру при спецслужбі Віталій Маліков.

Також до складу делегації увійшли заступник міністра оборони з питань євроінтеграції Анатолій Петренко, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань євроінтеграції Наталія Бойко, заступник міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергій Петухов і перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

До делегації також увійшли голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв (за згодою) і голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук (за згодою).

Водночас, згідно з указом, П.Клімкін може вносити зміни до складу делегації.

Як повідомлялося з посиланням на П.Порошенка, під час його зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном сторони домовилися відновити роботу комісії стратегічного партнерства Україна-США. За його словами, в рамках відновлення роботи комісії буде сформовано кілька груп, де сторони обговорюватимуть подальші реформи.

11 листопада президент України повідомив про домовленість провести засідання комісії 16 листопада у Вашингтоні.

12 листопада П.Клімкін анонсував три блоки, які розглядатимуться на комісії, зокрема політичний, що стосується питань протидії російській агресії. Також сторони приділять увагу верховенству права та розглянуть економічні питання. Глава відомства додав, що хотів би зробити захист у кіберпросторі одним із ключових елементів співпраці зі США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА