13:59 15.11.2018

Ініційована президентом судова реформа допомогла Україні піднятися в рейтингу Doing Business

2 хв читати
Ініційована президентом судова реформа допомогла Україні піднятися в рейтингу Doing Business

Завдяки впровадженню судової реформи Україна змогла піднятися на 71-ше місце у всесвітньому рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2019, зазначив народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв.

"Є два фактори, згідно з якими Україна наразі піднялася в рейтингу Doing Business: запровадження спрощеної процедури розгляду цивільних чи господарських справ у разі, коли сума спору не перевищує 100 прожиткових мінімумів. Суд також може визначити спрощену процедуру, якщо сума не перевищує 500 прожиткових мінімумів. За такою справою протягом 60 днів має бути винесено рішення", - наводить слова С.Алєксеева прес-служба партії в четвер.

Друга новація, що сприяла зростанню позицій України в рейтингу легкості ведення бізнесу, - це врегулювання спору за участю судді, що передбачено господарсько-процесуальним кодексом. "Якщо сторони згодні, протягом 30 днів таку справу має бути вирішено", - пояснив С.Алєксеев

За словами народного депутата, наступним кроком для підняття України в рейтингу має стати ухвалення проекту закону "Про медіацію" (№2480), який наразі перебуває на розгляді парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя.

"Ухвалення цього закону підніме Україну на чергову сходинку в рейтингу Doing Business, тому що можливість уникнути суперечок і швидке їхнє вирішення сприятиме поліпшенню бізнес клімату в нашій державі", - вважає він.

У "БПП" нагадують, що згідно з рейтингом, за індексом якості судових процесів, українські суди наразі оцінюються в 11,5 бала з 18, що відповідає високим показникам серед країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Індекс якості системи судочинства визначає час і вартість вирішення комерційного спору в місцевих судах першої інстанції, а також якість судових процесів, яка залежить від упровадження в країні передових методів, що сприяють підвищенню ефективності розгляду справ, зокрема, автоматизація судів та альтернативне вирішення спорів. Цей індекс є основним у визначенні рейтингу в компоненті "Забезпечення виконання контрактів" звіту Doing Business.

Україна піднялася ще на п’ять позицій у світовому рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2019 Світового банку (СБ) і посіла 71-ше місце серед 190 досліджених країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА