16:57 15.11.2018

Порошенко доручив включити опалення в Смілі протягом кількох годин під його відповідальність

2 хв читати
Порошенко доручив включити опалення в Смілі протягом кількох годин під його відповідальність

Президент України Петро Порошенко дав доручення забезпечити місто Смілу (Черкаська обл.) теплопостачанням протягом кількох годин.

"Даю вам кілька годин - мені як президенту доповісти, що тепло запущено", - сказав він у четвер у Києві на засіданні державної комісії із запобігання виникненню НС у Смілі через відсутність теплопостачання.

Глава держави наголосив: "Якщо хтось у Смілі або навіть у Києві не може прийняти рішення або боїться зірвати пломбу, то я приймаю це рішення: негайно дайте людям газ і тепло під мою відповідальність".

П.Порошенко додав, що пізніше, протягом доби, відповідальні особи мають оформити всі необхідні документи.

Він наголосив, що якщо місцева влада перешкоджатиме реалізації цього рішення, то Верховна Рада може призначити дострокові вибори міського голови та міськради.

У Смілі з 12 листопада запроваджено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Відповідно до цього закрито навчальні заклади. Без тепла залишаються житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи.

У НАК "Нафтогаз України" заявили, що міськрада Сміли має ухвалити рішення про виконання норми ст. 22 закону України "Про теплопостачання" - перевести наявні боргові зобов'язання від попереднього ліцензіата, який надавав послуги з теплопостачання жителям міста, на комунальне підприємство. "Це пряма норма закону, і доки це не буде вирішено, ми не маємо законних підстав рухатися далі", - наголосили в "Нафтогазі".

Після цього рішення буде укладено договір із комунальним підприємством на постачання природного газу, а потім для отримання номінацій на газ - скористатися нормою закону №1730. "Отримати гарантії міської ради за комунальне підприємство та безвідсотково реструктуризувати наявну заборгованість на 5-річний термін зі сплатою рівними частинами щомісяця. Так, як вимагає закон", - зазначили в компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА