17:12 15.11.2018

Серед британських консерваторів зріє бунт проти прем'єра

2 хв читати
Серед британських консерваторів зріє бунт проти прем'єра

Члени Консервативної партії направляють листи, в яких заявляють про недовіру лідерові консерваторів - прем'єр-міністру Великобританії Терезі Мей, до комітету, відповідального за вибір лідера партії, повідомляють у четвер британські ЗМІ.

Так, лист про недовіру Т.Мей як до лідера партії вже написав впливовий член Консервативної партії Джейкоб Ріс-Могг.

"Відповідно до правил і процедур Консервативної партії і комітету 1922 - це офіційний лист про недовіру лідерові партії високоповажній Терезі Мей", - йдеться в листі, який цитує газета "Гардіан".

У листі Дж.Ріс-Могг критикує проект угоди Терези Мей щодо Brexit, розповідаючи, що він виявився "гіршим, ніж очікувалося".

Дж.Ріс-Могг очолює дослідницьку групу European Research Group (ERG), в яку, за даними ЗМІ, входять близько 60 членів Консервативної партії. Члени цієї дослідницької групи, стверджують ЗМІ, є прибічниками радикального Brexit.

Той факт, що до комітету написав Дж.Ріс-Могг, ймовірно, підштовхне й інших членів консервативної партії до того, щоб заявити про недовіру прем'єру, пише агентство "Ассошіейтед прес". Зокрема, його можуть підтримати члени European Research Group.

Згідно з правилами правлячої Консервативної партії, для того, щоб ініціювати голосування за висловлення недовіри лідеру партії, 15% членів Консервативної партії в парламенті, лідером якої є Т.Мей, мають написати листа голові комітету 1 922 Грему Брейді.

На сьогодні 15% членів Консервативної партії в парламенті - це 48 осіб.

Потім комітет розглядає пропозиції, що надійшли у листах, і вирішує, проводити чи не проводити голосування. У ньому візьмуть участь усі члени парламенту від Консервативної партії. Для того щоб залишитися лідером партії, Т.Мей потрібно буде набрати просту більшість голосів.

Лист до відповідного комітету подав не лише Дж.Ріс-Могг, а й інші члени Консервативної партії. Їхня точна кількість невідома, але ЗМІ зазначають, що листів наразі недостатньо для обговорення голосування про недовіру.

Дж.Ріс-Могг, виступаючи перед журналістами, зазначив, що противникам Т.Мей вдасться набрати необхідні 48 листів, але, можливо, не за один день.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА