19:53 15.11.2018

Стосовно Яценюка та Петренка ведеться брудна інформаційна кампанія, справ про начебто зловживання службовим становищем немає

2 хв читати
Стосовно Яценюка та Петренка ведеться брудна інформаційна кампанія, справ про начебто зловживання службовим становищем немає

Кабінет Міністрів України називає "брудною інформаційною кампанією" появу в ЗМІ відомостей про нібито кримінальні справи за фактом можливого зловживання службовим становищем екс-прем'єром Арсенієм Яценюком і нинішнім міністром юстиції Павлом Петренком, а також закликає правоохоронні органи не допустити використання своїх структур як засіб тиску з боку олігархів.

"Запуск брудної інформаційної кампанії щодо порушення нібито кримінальних справ за фактом можливих зловживань службовим становищем з боку колишнього очільника уряду Арсенія Яценюка та чинного міністра юстиції Павла Петренка в рамках залучення до судового процесу (про спробу стягнути з України понад $5,5 млрд - ІФ) юридичних радників світового рівня є не чим іншим, як спробою вплинути на вищезгаданий процес, слухання в рамках якого призначені на початок 2019 року. Ці заяви нічим не підтверджені й не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні на сайті уряду.

У Кабміні нагадали, що Україна є учасником найбільшого в історії країни судового процесу, в рамках якого "структури, наближені до одного з одіозних олігархів", намагаються безпідставно стягнути з держави Україна понад $5,5 млрд. Уряд і Міністерство юстиції вживають усіх можливих заходів для захисту інтересів України в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) у рамках цього процесу та недопущення безпідставного стягнення з держави коштів, які належать українським громадянам. Для цього залучено найкращих міжнародних юридичних радників з успішним досвідом у подібних справах.

Уряд також звертається до всіх правоохоронних органів, насамперед до Національного антикорупційного бюро України, із закликом вжити всіх можливих законних заходів у рамках своєї компетенції, щоб не допустити використання своїх структур як засобу впливу та тиску на державу з боку одіозних олігархів.

Крім того, Кабмін як найвищий орган виконавчої влади в Україні засуджує будь-які спроби тиску на посадових осіб уряду з використанням маніпулятивних технологій і відвертої дезінформації.

У повідомленні зазначено, що днями в ЗМІ з'явилася неправдива інформація щодо можливого зловживання владою та службовим становищем із боку колишнього керівництва уряду та Мін’юсту в рамках придбання юридичних послуг для представництва держави Україна за позовами міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. Раніше за заявою підставних осіб Солом’янський районний суд Києва зобов'язав НАБУ зареєструвати відомості про можливі правопорушення, без зазначення фабули справи та прізвищ вищих посадових осіб. У цій інформаційній кампанії фігурують прізвища колишнього прем'єр-міністра та керівництва Мін’юсту.

У Кабміні запевнили, що залучення міжнародних юридичних радників Latham & Watkins і HoganLovells відбувалося з чітким дотриманням процедур і відповідно до чинного законодавства, яке регулює відбір юристів і консультантів для захисту інтересів держави Україна в міжнародних судах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА