15:40 16.11.2018

Резолюція ООН піднімає питання окупованого Криму на найвищий рівень - нардеп Гончаренко

2 хв читати
Резолюція ООН піднімає питання окупованого Криму на найвищий рівень - нардеп Гончаренко

Сьогодні Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН у п'ятницю ухвалив новий проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна". Як повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка", документ підтримали представники 67 країн проти 26-ти.

"Ухвалення нової резолюції: "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна" є надзвичайно важливим кроком із кількох точок зору. По-перше, ми на найвищому рівні знову порушуємо питання окупованого Криму", - заявив прес-службі партії народний депутат фракції "БПП", голова міжфракційного об'єднання "Крим" Олексій Гончаренко.

"По-друге, в проекті цієї резолюції названо прізвища українських політв’язнів, зокрема й Олега Сенцова, й Володимира Балуха. Для ООН – це виняткова практика згадувати конкретні прізвища. Так було, наприклад, щодо Нельсона Мандели. І наразі названо конкретні прізвища українців, які боряться проти путінського режиму", - додав він.

За словами народного депутата, ще одне важливе положення резолюції стосується обов'язковості зазначення на географічних картах, путівниках, документах приналежності Криму до держави Україна. "У всіх документах має зазначатися, що АР Крим та місто Севастополь – це Україна і ця територія тимчасово окупована Російською Федерацією. Це важливо для нас, оскільки вже були прецеденти, коли ті чи інші країни на географічних картах намагалися робити повзуче визнання російської окупації, зазначаючи, що Крим – російський. Україна ніколи не дасть цього робити", - заявив він.

О.Гончаренко висловив упевненість, що Генеральна асамблея ООН у грудні затвердить цей документ, оскільки "голосування проекту резолюції на Третьому комітеті Генеральної асамблеї ООН чітко показало проукраїнську позицію більшості країн світу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА