07:51 17.11.2018

США підтвердили Україні готовність зберігати антиросійські санкції

2 хв читати
США підтвердили Україні готовність зберігати антиросійські санкції

Сполучені Штати і Україна вважають за необхідне подальше зміцнення можливостей Києва з протистояння "російській агресії", повідомив американський держдепартамент.

"Обидві сторони наголосили на необхідності продовження нарощування можливостей України щодо протистояння російській агресії і важливість мінських угод для припинення агресії Росії", - йдеться в спільній заяві держсекретаря США Майка Помпео і міністра закордонних справ Павла Клімкіна, яка надійшла.

Заяву поширив держдеп США за підсумками засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства, що відбулося у Вашингтоні.

У ній ідеться, що "Сполучені Штати підтвердили зобов'язання щодо збереження санкцій проти Росії, пов'язаних з російською агресією проти України, до повного виконання Росією мінських угод".

США і Україна відзначили, що створення необхідних умов у сфері безпеки для повного виконання мінських угод може бути досягнуто за рахунок розміщення на Донбасі, зокрема на російсько-українському кордоні, миротворчих сил з мандатом ООН.

У заяві йдеться, що США і Україна "засудили агресивні дії Росії щодо транзитних перевезень в українські порти в Чорному й Азовському морях і в районі Керченської протоки".

Такі дії "створюють нові загрози безпеці, економіці, громадській діяльності та екології в Азовсько-Чорноморському регіоні", – наголошується в ній.

Сторони також "наголосили на необхідності продовження транзиту газу через Україну, і наголосили, що виступають проти енергетичних проектів, які загрожують енергетичній диверсифікації та безпеці Європи".

"Зокрема, США і Україна наголосили на важливості продовжувати координацію, щоб припинити реалізацію запропонованих Росією проектів будівництва трубопроводів, які завдадуть шкоди економічній і стратегічній стабільності України, таких проектів, як "Північний потік-2" і друга черга "Турецького потоку", - наголошується в заяві.

"Сполучені Штати схвалюють прагнення України вступити в НАТО, яке було зафіксовано у Бухарестській декларації 2008 року, і розраховують одного разу привітати Україну як повноправного члена Альянсу", - цитує українське зовнішньополітичне відомство спільну заяву.

У тексті також наголошується, що США підтримують зусилля України, спрямовані на імплементацію реформ у сфері безпеки, зазначених у законі "Про національну безпеку України".

США та Україна за підсумками засідання комісії ухвалили рішення про створення трьох двосторонніх робочих груп: з безпеки і протистояння російській агресії, з верховенства закону і гуманітарних питань, з економіки та енергетики.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА