15:10 18.11.2018

Доповідь лорда Джоплінга ПА НАТО – це аналіз гібридної війни Росії проти демократичного світу, – Фріз

2 хв читати
Доповідь лорда Джоплінга ПА НАТО – це аналіз гібридної війни Росії проти демократичного світу, – Фріз

Фундаментальна доповідь британського парламентарія лорда Джоплінга "Протидія гібридним загрозам у Росії" визначає, що гібридна війна РФ насамперед спрямована на Євроатлантичне співтовариство і країни НАТО/ЄС, вважає голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

Як написала І.Фріз на своїй сторінці у Facebook, доповідь британського парламентарія – це перша спроба аналізу всіх напрямків гібридної війни, яку нав'язав Кремль демократичному світу.

"Конкретні приклади різноманітного втручання Росії у США, Великій Британії, Німеччині, Франції, Швеції, Норвегії, Греції, Бельгії, Фінляндії, Україні, Грузії, Молдові тощо. Цей комплексний звіт спрямований на подальше інформування про гібридні дії Росії, включаючи політичне втручання, шпигунство, дезінформацію і пропаганду, кібератаки, кінетичне втручання, економічний тиск, а також демонструє як кілька методів зміцнюють і доповнюють один одного", – написала вона.

Нардеп також повідомила, що, за словами лорда Джоплінга, британська розвідка вже перекваліфікувала Росію в "першу" загрозу поруч з ісламським тероризмом.

І.Фріз також зазначила, що окремим пунктом у доповіді відзначено важливість надання Томосу Україні та хакерські атаки росіян на Вселенський патріархат.

"Релігійні та державні чиновники в Росії працюють пліч-о-пліч, щоб не допустити роз'єднання, оскільки це, безумовно, зменшить вплив Росії в Україні", – процитувала виступ британського парламентарія вона.

За словами українського парламентарія, доповідач звернув увагу на те, що російські хакери націлювалися на високопоставлених православних християнських діячів, зокрема вищих ієрархів патріарха Варфоломія I. "Як повідомляється, та сама російська хакерська група, Fancy Bear, була пов'язана з крадіжкою електронних поштових скриньок в Національній комісії США в 2016 році (Satter, 2018)", – процитувала І.Фріз і додала, що колеги з Німеччини, Іспанії, Литви, Великої Британії, Франції, Польщі, Туреччини не лише подякували за доповідь лорду Джоплінгу і підтримали його тези, а й схвалили доповідь як основоположну в питаннях протидії гібридним втручанням Росії.

Крім того, парламентарій висловила подяку лорду Джоплінгу за роботу з підготовки доповіді.

"Вагомий доклад ухвалено Комітетом з цивільного виміру та безпеки ПА НАТО. На основі нього буде ухвалюватися резолюція", – резюмувала голова української парламентської делегації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА