19:32 18.11.2018

ПА НАТО передані доповіді про діяльність російських приватних військових компаній в Україні та Сирії

2 хв читати
ПА НАТО передані доповіді про діяльність російських приватних військових компаній в Україні та Сирії

Членам Парламентської асамблеї НАТО передані дві доповіді про діяльність російських приватних військових компаній в Україні і Сирії, повідомила голова постійної делегації в ПА НАТО, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"Сьогодні передали нашим партнерам NATO Parliamentary Assembly / Assemblée parlementaire de l'OTAN дві окремих доповіді на тему, яка розглядається на сесії - діяльність російських приватних військових компаній (ПВК). Доповіді InformNapalm і The Security Service of Ukraine розглядають ці питання. В них викривається діяльність ПВК на Сході України і Сирії", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбук у неділю.

І.Фріз зазначила, що доповіді містять факти, прізвища та докази безпосереднього їх використання урядом РФ для вирішення завдань державної політики за кордоном.

"Сьогодні російські ПВК є аналогом Сил спеціальних операцій, що застосовуються з метою зниження іміджевих ризиків для Кремля і його прихованої участі в силових акціях за межами Росії. У цьому контексті окремо передала доповідь представниці британської делегації Мадлін Мун (Madeleine Moon) - автору доповіді" Сили спеціальних операцій в сучасному середовищі безпеки", яку на Комітеті з питань оборони і безпеки було ухвалено одностайно", - зазначила парламентарій.

Також І.Фріз підкреслила, що в згаданій доповіді зазначено, що сили НАТО мають розвивати не тільки три базові складові ССО: бойові дії, спеціальну розвідку і військову допомогу, але і компонент контрповстанських, контртерористичних заходів і боротьби з поширенням біологічної, ядерної та хімічної зброї.

"Доповідь закликає посилювати спроможності ССО та їх оснащення. Доповідач також вказує на необхідність розуміння парламентаріями країн-членів Альянсу вартості утримання ССО і переваг, які вони надають для протидії викликам безпеки середовища. Автор доповіді вважає, що парламентарії мусять серйозно ставитися до ролі ССО і питань фінансування, контролю і демократичного нагляду", - резюмувала політик.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА