07:23 19.11.2018

На засіданні ПА НАТО Україна представила доповідь про зв'язки Кремля з ісламськими терористами

2 хв читати

У резолюції на 64 сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка проходить у Канаді, українська делегація представила чергову доповідь про зв'язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями, повідомила глава Постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"Сьогодні, під час засідання NATO Parliamentary Assembly / Assemblée parlementaire de l'OTAN, пропонуємо нашим партнерам чергову доповідь про зв'язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями", - написала І.Фріз на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

За її словами особливу увагу в доповіді приділено зв'язкам Кремля з Талібаном, а також свідченням поставки зброї і матеріальних ресурсів. "Талібан - тема окремої доповіді Парламентської Асамблеї, виноситься на обговорення цієї сесії", - зазначила І.Фріз.

Вона також повідомила, що в доповіді є свідчення того, як російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів залишати територію Росії, в тому числі, забезпечуючи їх переліт, і участь в бойових діях за межами держави, зокрема, в Сирії на боці Ісламської держави.

"Крім того, багато колишніх іракських баасистів, які становили ядро військово-політичної еліти за часів Хусейна, а потім - верхівку ІДІЛ - проходили навчання в КДБ СРСР. У доповіді - багато цікавих фактів, свідчень і доказів такого співробітництва", - додала парламентарій.

Також І.Фріз розповіла, що ще в 1980-х роках за часів керівництва КДБ Юрієм Андроповим, була заснована ідея використання ісламського тероризму проти країн західної цивілізації.

"Це вже шостий репорт нашої делегації. Сьогодні, під час його презентації, президент ПА НАТО і глави делегацій Великої Британії, Франції, Німеччини, США, Канади, Туреччини, Іспанії відзначили, що ці репорти дуже важливі для розуміння агресивних дій Росії", - підсумувала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА