12:20 19.11.2018

ВР у четвер може розглянути проект держбюджету-2019 і позбавити недоторканності нардепа Березкіна

2 хв читати
ВР у четвер може розглянути проект держбюджету-2019 і позбавити недоторканності нардепа Березкіна

Верховна Рада України в четвер, 22 листопада, розгляне бюджетні законопроекти, повідомив голова парламенту Андрій Парубій та висловився за те, щоб цього самого дня затвердили в цілому і проект державного бюджету на 2019 рік.

"Пропонується, щоб у четвер ми пройшли розгляд Бюджетного та Податкового кодексів... а також низки питань, які стосуються прийняття бюджету", - сказав А.Парубій на засіданні погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп парламенту в Києві в понеділок.

Спікер пояснив, що бюджетними законопроектами є також ініціативи щодо фінансового забезпечення кібербезпеки Центральної виборчої комісії, а також у сфері публічних закупівель.

Водночас голова парламенту висловився за те, щоб у четвер ВР затвердила в цілому і проект держбюджету на 2019 рік.

"Коли буде подано бюджет, ми розглядатимемо. Моя пропозиція - щоб ми бюджет розглядали цього тижня... Від розгляду бюджету до 1 грудня залежить наступний транш фінансової допомоги", - сказав А.Парубій.

За словами спікера ВР, уряд якнайшвидше внесе до парламенту фінальну редакцію проекту держбюджету-2019. "Моя пропозиція полягає в тому, щоб ми в четвер перейшли також і до розгляду бюджету", - сказав він.

А.Парубій також нагадав, що у Верховній Раді перебуває подання генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на зняття депутатської недоторканності з народного депутата з групи "Воля народу" Станіслава Березкіна, і якщо регламентний комітет розгляне це подання, то це питання буде включено до порядку денного роботи ВР. "Якщо буде рішення регламентного комітету, то я негайно вимушений буду поставити це на розгляд", - сказав А.Парубій.

У вівторок, 20 листопада, першим питанням, за словами спікера, парламент має намір розглянути блок законопроектів з аграрної політики, а також направити до Конституційного Суду для отримання висновків законопроекти про перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА