14:40 19.11.2018

Тимошенко звернеться в НАБУ щодо передачі газового родовища колишньому директору клубу "5 елемент"

2 хв читати
Тимошенко звернеться в НАБУ щодо передачі газового родовища колишньому директору клубу "5 елемент"

Лідерка партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає Верховну Раду розглянути проект постанови, яка передбачає передачу газу українського видобутку громадянам за адекватною ціною та скасування підвищення ціни на газ для населення на 23,5%.

Як повідомляє в понеділок прес-служба партії "Батьківщина", відповідний проект постанови (№9265) вже підписали шість голів фракцій парламенту.

Під час погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів Ю.Тимошенко заявила, що в той час, коли тарифи підвищуються, президент переписує на своє оточення вітчизняні газові родовища, розвідані коштом держави.

Вона навела дані журналістського розслідування, згідно з якими Свистунківсько-Червонолуцьке родовище було переписане на керівника спа-центру Петра Порошенка Олега Ольхового, через переоформлення ліцензії на видобуток українського газу на компанію ТОВ "Аркона Газ-Енергія".

"Тепер він вважає, що це стало його власністю без аукціонів, без будь-яких процедур. Скільки ще підвищуватимуть ціни на газ, переписуючи потім всі ці доходи (разом із видобутком газу, ліцензіями на видобуток газу) на корупціонерів Порошенка?", - запитала лідерка "Батьківщини".

Ю.Тимошенко попросила вважати свій виступ повідомленням про злочин і попередила, що направить відповідне звернення до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Як зазначила лідерка "Батьківщини", газ, який із рентабельністю 30% коштує $75, влада продає українцям по $305 за тис. куб. м.

За даними сайта "Наші гроші", Олег Ольховий, який раніше працював директором клубу "5 елемент", контролює 49,5% компанії "Аркона Газ-Енергія". У березні 2018 року НАБУ почало розслідування можливого зловживання службовим становищем під час розроблення Свистунківсько-Червонолуцького родовища. Розслідування було розпочато після звернень народних депутатів Віталія Купрія та Сергія Лещенка, які посилалися на журналістське розслідування програми "Схеми". Згідно з розслідуванням, компанія "Аркона Газ-Енергія" отримала спеціальний дозвіл на розробку родовища без аукціону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА