18:07 19.11.2018

До ВР незабаром буде внесено новий антирейдерський законопроект, розроблений за дорученням президента

2 хв читати
До ВР незабаром буде внесено новий антирейдерський законопроект, розроблений за дорученням президента

Новий законопроект щодо боротьби з рейдерством буде зареєстровано у Верховній Раді, швидше за все, у вівторок, 20 листопада, і розглянуто як невідкладний, повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Ми домовилися з президентом. Щойно законопроект буде зареєстровано, а я думаю, що це буде зроблено завтра, президент надасть йому статус невідкладного, і затягувати не будемо", - сказала І.Луценко на брифінгу в понеділок у Києві.

Вона висловила переконання в тому, що антирейдерський закон парламент ухвалить без зволікання.

Міністр юстиції України Павло Петренко розповів, що законопроект було розроблено спільно з народними депутатами та представниками бізнес-кіл за дорученням президента.

"Сьогодні ми презентуємо третій пакет антирейдерских ініціатив... Я хотів би відзначити основні, рамкові принципи, які передбачаються цим законом. Цей закон фактично є аналізом тієї практики, яка у нас наявна за останні кілька років. Він прибирає абсолютну більшість тих лазівок, якими користуються... рейдерські організації ", - зазначив глава Мін'юсту.

За його словами, рейдери спрямовують усі сучасні ресурси, зокрема юридичні, на пошуки можливостей легалізувати захоплення бізнесу або нерухомості.

"Держава змушена та реалізовує всі свої інструменти для того, щоб залучення до відповідальності за незаконне захоплення майна було незворотнім і суворим. Саме цей принцип закладено в третьому пакеті законів", - наголосив П.Петренко.

Глава Мін'юсту поінформував, що законопроект передбачає ліквідувати таке явище, як "так звані комунальні та державні підприємства, які займалися реєстрацією".

За його словами, 90% скарг стосуються саме дій реєстраторів, які працюють у комунальних підприємствах і "використовуються як інструмент для сліпого бездумного відбору чужого бізнесу".

Міністр зазначив, що реєстратори, незважаючи на кримінальну відповідальність за незаконну діяльність, не бояться, саме тому було ухвалено рішення ліквідувати серед суб'єктів реєстрації комунальні та державні підприємства.

"Ми також вводимо жорсткі кваліфікаційні вимоги до всіх реєстраторів... Ми ліквідуємо... дефіцит державних нотаріусів... ми вводимо механізм, коли на цю професію зможуть претендувати консультанти державних нотаріусів, що зможуть ефективно відпрацювати державним нотаріусом у сільській місцевості до 3 років. Ми також вводимо цілу низку додаткових соціальних гарантій під час оплати вартості нотаріальних послуг - прибирається сервіс псевдонауковий, який десятиліттями стягували нотаріуси з українського бізнесу громадян - це 1% від суми угоди... вводимо соціальні норми державного мита", - розповів міністр юстиції.

Він додав, що законопроектом передбачається введення заходів захисту українських селян на земельні паї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА