21:31 19.11.2018

Заяви угорської сторони все більше нагадують стиль Кремля

2 хв читати
Заяви угорської сторони все більше нагадують стиль Кремля

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар підтвердив факт виклику угорського посла в Києві Іштвана Ійдярто в зв'язку із заявами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо неможливості домовленостей Будапешта з чинною українською владою і заявив, що це методи "прокремлівської пропаганди".

"Посла Угорщини таки запросили в МЗС! Останнім часом дії і заяви угорської сторони все більше нагадують стиль Кремля. То угорський прем'єр синхронно з Москвою декларує відмову від контактів з українською владою, то угорська дипломатія переходить на рейки маніпуляцій і перекручувань ... Дуже шкода , що свою роботу в Україні новий угорський посол (а також його колеги в Будапешті) починає методами кремлівської пропаганди", - написав заступник міністра на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок.

В.Боднар, зокрема, уточнив, що посол Угорщини був запрошений в МЗС України директором профільного департаменту для демаршу щодо деструктивних заяв угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

"Те, що посол попередньо сам просився на зустріч не впливає ні на зміст, ні на форму демаршу. Послу Угорщини було висловлено рішучий протест у зв'язку із заявами Орбана, відзначена неприпустимість втручання у внутрішні справи України, зокрема в триваючий виборчий процес", - розповів дипломат.

Він поінформував, що на зустрічі угорський дипломат не згадував про "утиски угорців на Закарпатті" та запропонував сконцентрувати взаємодію двох країн на практичних взаємовигідних напрямах.

Раніше в МЗС Угорщини відкинули факт виклику угорського дипломата в Києві 16 листопада в МЗС України для роз'яснення висловлювань В.Орбана щодо того, що досягти домовленості з чинною владою в Києві не представляється можливим.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА