07:58 20.11.2018

Пранкери намагаються дискредитувати Україну в США

3 хв читати
Пранкери намагаються дискредитувати Україну в США

Посол України в США Валерій Чалий повідомив про збільшення пранкерських нападів на Україну в США, а їх місцезнаходження, швидше за все, в Москві, передає українська служба "Голосу Америки".

"У нас зараз є свідчення системної роботи. Якщо раніше це були окремі випадки - ви пам'ятаєте, це була розмова - видобування інформації від міністра енергетики США (Ріка Перрі - ІФ), від конгресменів, також послів США, то тепер я бачу, що це системна робота проти посольства України в Сполучених Штатах", - зазначив посол.

За словами В.Чалого, масштаб нападів свідчить про ведення роботи відповідними службами. Він також зазначив, що пранкерськими атаками керують з Москви. Зокрема, він вказує на те, що зловмисники - російськомовні.

"Я вважаю, це системна атака, яка скоординована, яка ведеться з різних точок, але центр управління цього в Москві, у мене немає жодних сумнівів", - підкреслив В. Чалий.

Він також зазначив, що протягом тижня скоєно кілька дзвінків - трьом губернаторам, двом мерам міст.

"Це неможливо зробити без збору інформації ... Ми знаємо, що там є серйозна підготовка таких розмов і діє не одна людина. Більше того, така інформація збирається системно відповідними службами", - зазначив Чалий.

В інформації повідомляється, що в цілому, відомо про нещодавні випадки дзвінків пранкерів, нібито від офіційних осіб України посадовим особам семи різних штатів США.

"Наскільки мені відомо, листи надходили у великій кількості до різних штатів у США", - говорить американський юрист і почесний консул України в Новому Орлеані Едвард Томас Хейз.

Як повідомляє українська служба "Голосу Америки", Е.Т.Хейз вже деякий час працює зі службою губернатора штату Луїзіана з низки питань, включаючи заяву щодо Голодомору, і тому служба губернатора звернулася до нього, коли отримала дивного листа нібито від посольства України в США.

"Я отримав дзвінок від служби губернатора близько тижня тому, і вони повідомили, що отримали офіційний лист від уряду України, в якому йшлося про майбутній візит у штат президента (України Петра - ІФ) Порошенка. Мене дійсно здивувало, що лист був відправлений безпосередньо службі губернатора без контакту з посольством ... Я обговорював цей лист зі службою губернатора, нас обох здивувало, що візит до штату заплановано вже через місяць. це означало, що часу на підготовку обмаль, і ми були трохи шоковані цим листом. Я відразу зателефонував до посольства і так ми дізналися, що це підробка", - розповів Е.Т.Хейз.

Окрім того, він зазначив, що лист прийшов з фейкової електронної адреси, ідентичної з адресою українського посольства.

В.Чалий переконаний, що "метою пранкерів є ускладнення роботи посольства, зробити токсичним і за можливості зашкодити іміджу України, а крім того, отримати якомога більше інформації для свого використання, в тому числі чутливого характеру і можливо також вплинути на політичне рішення".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА