20:05 20.11.2018

Гриценко подав до суду на "БПП" і нардепа Бригинця за поширення інформації про причетність до розкрадань та розвалу армії

2 хв читати
Гриценко подав до суду на "БПП" і нардепа Бригинця за поширення інформації про причетність до розкрадань та розвалу армії

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко подав позов до Дніпровського районного суду Києва проти партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і народного депутата Олександра Бригинця (фракція "БПП") за поширення інформації про начебто причетність екс-міністра оборони до розкрадань в армії та підривання її обороноздатності.

"За поширення завідомо неправдивої інформації через їхню ТСК вони тепер відповідатимуть у суді - і партія "БПП", і її брехливі депутати, персонально. Судовий позов складено і в Дніпровському районному суді міста Києва сьогодні вже зареєстровано - готуйтеся!", - написав він на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Цього дня відбулося чергове засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради щодо проведення розслідування відомостей за фактами розкрадання у Збройних силах України та підривання обороноздатності держави в період із 2004 по 2017 роки.

Комісія заслухала інформацію, яку підготували експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), про стан проведення судової експертизи в кримінальному провадженні, пов'язаному з розкраданням майна та підриванням обороноздатності української армії.

Згідно з інформацією КНДІСЕ, розміщеною на сайті парламенту, під час перебування А.Гриценка міністром оборони України (з лютого 2005 року по 18 грудня 2007 року) було продано 248 зенітно-ракетних комплексів, 198 танків, 192 бойові літаки, 152 БМП, 14 вертольотів і 6 ракетних комплексів; було виведено зі складу ЗСУ 248 ЗРК, 698 танків, 192 бойові літаки, 1322 БМП, 56 вертольотів і 18 ракетних комплексів.

Сам політик уже неодноразово відкидав ці обвинувачення, наголошуючи, що міністр оборони не курирує продаж військової техніки та майна Збройних сил.

28 вересня А.Гриценко оприлюднив у Facebook відповідь Генеральної прокуратури України про те, що стосовно нього немає жодних кримінальних проваджень, в яких він мав би статус підозрюваного або обвинувачуваного.

У долученій до повідомлення фотокопії міститься відповідь начальника управління організаційного забезпечення ЄРДР та інформаційно-аналітичної роботи Генпрокуратури України Ірини Бакай на запит адвоката Олександра Качура від 14 вересня 2018 року.

"За результатами обробки масиву даних ЄРДР кримінальні провадження, в яких містяться відомості про притягнення Гриценка Анатолія Степановича до кримінальної відповідальності як підозрюваного, обвинуваченого, не встановлені", - йдеться у відповіді Генпрокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА