12:09 21.11.2018

Зеркаль заявила про необхідність поглиблення співпраці з ЄС у рамках "Східного партнерства"

2 хв читати
Зеркаль заявила про необхідність поглиблення співпраці з ЄС у рамках "Східного партнерства"

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль наголошує на важливості поглиблення співпраці в рамках формату "Східного партнерства" між ЄС і країнами, що уклали Угоду про асоціацію з ЄС.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, про свою позицію О.Зеркаль поінформувала у вівторок під час зустрічі з послами держав-членів ЄС, що займаються питаннями "Східного партнерства".

На думку української сторони, подальший розвиток інтеграційних процесів має бути направлено на участь України в загальному ринку ЄС, особливо у сфері цифрових комунікацій та енергетики, а також на роботу з усунення нетарифних обмежень у торгівлі.

Під час зустрічі було висловлено занепокоєння будівництвом "Північного потоку-2", яке є не "бізнес-проектом", а "інструментом політичного шантажу Російської Федерації".

О.Зеркаль наголосила на необхідності інтенсифікації співпраці в рамках "Східного Партнерства", спрямованої на протидію гібридним загрозам з метою створення безпечного середовища для майбутніх виборів.

Заступник глави МЗС також зазначила, що одним із пріоритетів України в рамках "Східного партнерства" є підтримка молоді та в цьому контексті, з огляду на наближення десятої річниці заснування ініціативи ЄС "Східне партнерство", актуальним є започаткування різних спільних культурних заходів за участю молоді.

Заступник міністра також повідомила про необхідність визначення перспективи поглиблення економічної інтеграції для трьох асоційованих партнерів - України, Молдови та Грузії - після 2020 року.

Посли, в свою чергу, ще раз підтвердили лідируючу роль України в "Східному партнерстві", відзначили прогрес України у здійсненні реформ та ефективному введенні безвізового режиму та наголосили, що контакти між людьми, зокрема через освіту, молодь, культурні та наукові обміни та мобільність, зближують суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА