12:56 21.11.2018

У МЗС України схвалюють та вітають обрання главою Інтерполу представника Південної Кореї

2 хв читати
У МЗС України схвалюють та вітають обрання главою Інтерполу представника Південної Кореї

Міністерство закордонних справ України вітає обрання на посаду глави ICPO (International Criminal Police Organization, InterPol) виконувача обов'язків голови організації, представника Південної Кореї Кім Чон Яна (Kim Jong Yang).

"Ми вітаємо обрання представника Республіки Корея Кім Чон Яна на посаду глави Інтерполу. Всіляко підтримуватимемо його зусилля зі зміцнення ефективності та авторитету цього важливого механізму глобального правоохоронного співробітництва", - йдеться в коментарі прес-служби українського зовнішньополітичного відомства, оприлюдненому в середу.

У МЗС зазначили, що з моменту, коли РФ зробила спробу отримати контроль над Інтерполом, висунувши свого кандидата на посаду голови цієї організації, українські дипломати і національна поліція провели активну кампанію з країнами-партнерами.

"Її метою було недопущення реалізації задумів РФ із використання цієї авторитетної міжнародної організації для ще більш масштабного втручання, саботажу, підриву зусиль міжнародного співтовариства щодо досягнення Інтерполом статутних цілей, а також для виконання планів російських спецслужб на території іноземних країн", - йдеться в коментарі.

"Ця ситуація ще раз наголосила на важливості посилення взаємодії демократичних країн світу на всіх багатосторонніх майданчиках для недопущення використання міжнародних організацій для здійснення Москвою своїх недоброчесних і агресивних планів", - додали в МЗС України.

Глава відомства Павло Клімкін подякував колегам із Міністерства внутрішніх справ у зв'язку з обранням нового глави Інтерполу. "Ну що ж, вибори із Інтерполу відпрацювали. Інтерпол у корейських руках, до того ж - у південнокорейських. Дуже дякую колегам із МВС, які працювали на сесії в Дубаї. Всі молодці!", - написав міністр у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

"Більше на це не відволікаємося і працюємо далі", - додав П. Клімкін.

Як повідомлялося, під час голосування за кандидатуру на посаду глави Інтерполу в середу вранці на підтримку представника Південної Кореї було віддано 101 голос, а за його суперника, представника РФ, віце-президента Інтерполу Олександра Прокопчука - 61.

Перед голосуванням на 87-й сесії Генасамблеї Інтерполу МВС України виступило із заявою, в якому заявило про неприпустимість представництва РФ у керівництві Інтерполом у зв'язку з причетністю цієї держави до низки злочинів по всьому світу в останні роки. У відомстві наголосили, що РФ "зловживає системою Інтерполу" і звернулися з проханням до інших країн "не робити авторитетну і поважну професійну організацію ... заручником агресивної та злочинної Росії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА