13:16 21.11.2018

Угоду про ЗВТ між Україною та Ізраїлем буде укладено найближчими тижнями

2 хв читати
Угоду про ЗВТ між Україною та Ізраїлем буде укладено найближчими тижнями

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував укладання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем найближчими тижнями.

"Найближчими тижнями ми укладемо нашу угоду про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, що відкриває нові горизонти", - сказав глава МЗС на міжнародній конференції високого рівня з питань протидії антисемітизму та антисіонізму у Відні в середу.

Як повідомлялося, в середу, 21 листопада, Кабінет міністрів на засіданні уповноважив першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на укладання угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем.

У супровідних документах до проекту розпорядження, якими володіє агентство, зазначено, що згідно з проектом угоди Ізраїль має намір скасувати ввізні мита для 9,2% сільгосптоварів і близько 80% промислових. Україна збереже нинішні тарифні ставки на такі товари як: м'ясо та субпродукти птиці, морожена свинина, окремі види риби, молочні продукти, овочі, зернові, жири, готові вироби з м'яса, цукор, цукерки, консервовані овочі, соуси, вина, тютюнові вироби тощо.

В експертному висновку до проекту розпорядження зазначається, що Україна має намір скасувати ввізні мита для 6,8% сільськогосподарських товарів і близько 70% промислових товарів.

"Крім цього, зазначена угода є "угодою з винятками", оскільки передбачає не повну лібералізацію ввізних мит, а перехідні періоди до повного скасування ввізних мит, часткову лібералізацію ввізних мит та виключення з преференційного режиму торгівлі", - зазначено в документі.

Найбільше в абсолютному вимірі може зрости експорт України до Ізраїлю зернових і злакових (крім рису-сирцю та пшениці), молочних продуктів, рослинних олій, насіння олійних культур, інших харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Найбільше в абсолютному вимірі може зрости імпорт з Ізраїлю інших промислових виробів, хімічних продуктів і гумових виробів, інших харчових продуктів, овочів і фруктів, готових металевих виробів, інших машин та устаткування, наголошується в супровідних документах.

При цьому в експертному висновку, крім можливого позитивного ефекту цієї угоди для українських експортерів до Ізраїлю, присутній і негативний вплив на виробників легкої промисловості та машинобудування в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА