16:00 21.11.2018

Кожен четвертий європеєць підтримує популістів

2 хв читати

Понад 25% жителів європейських країн підтримують представників популістських партій, свідчать результати дослідження, проведеного з ініціативи газети "Гардіан".

Зазначається, що підтримка популістів серед європейців за останні 20 років збільшилася більш ніж утричі. Так, у 1998 році лише близько 7% жителів Європи поділяли ідеї представників популістських рухів.

"Не так давно популізм був феноменом на задвірках політики, тепер він увійшов вдо основних політичних напрямів. Деякі з останніх політичних подій, такі як референдум щодо Brexit і обрання Дональда Трампа, не можна зрозуміти, якщо не брати до уваги той факт, що ідеї популізму набувають популярності", - сказав один з провідних дослідників цього проекту Маттейс Рудюїжн з Амстердамського університету.

Згідно з дослідженнями, найбільша кількість популістів наразі зосереджена в кабінетах міністрів у Болгарії, Польщі, Чехії, Угорщини та Італії.

Дослідження проводилося виданням "Гардіан" спільно з більш ніж 30 провідними політичними експертами, які аналізували успіхи популістських партій на національних виборах до 31 європейської країни - в 28 країнах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Норвегії та Ісландії - за останні два десятиліття.

В роботі також зазначається, що дослідники розуміли під поняттям "популістські партії" - "це партії, які підтримують сукупність ідей про те, що суспільство по суті розділене на дві однорідні та антагоністичні групи: одна з них – це "чистий народ", а друга - "корумпована еліта". Згідно із цим визначенням, популістські партії "стверджують, що політика має бути вираженням "загальної волі "народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА