16:42 21.11.2018

Міністри оборони України та Великобританії домовилися поглибити співпрацю з протидії агресії з боку РФ

2 хв читати

Міністр оборони України Степан Полторак і державний секретар із питань оборони Великобританії Гевін Вільямсон (Gavin Alexander Williamson) за підсумками зустрічі в Лондоні в середу прийняли спільну заяву, зокрема, сторони домовилися поглибити співпрацю з протидії агресії з боку Російської Федерації.

"Сторони ... наголосили, що агресія проти України з боку Російської Федерації є безпосередньою загрозою євроатлантичній безпеці і викликом системі міжнародних відносин; (...) домовилися поглибити співпрацю з протидії агресії з боку Російської Федерації, її злочинній діяльності і підривним діям проти заснованої на міжнародному праві системи безпеки на території України, Великобританії та інших країн", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті Міноборони України.

Глави відомств також засудили нарощування військової присутності РФ навколо кордонів України, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і в Автономній Республіці Крим, а також дестабілізуючі дії Росії в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Міністерство оборони Великобританії запевнило у своїй повній і беззастережній підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України; а також заявило про продовження всебічної підтримки євроатлантичних прагнень України, передусім процесу нарощування можливостей Збройних сил України шляхом впровадження оборонної реформи України відповідно до Стратегічних оборонних бюлетенів.

У свою чергу, Міноборони України підтвердило рішучість продовжити реформування сектора оборони відповідно до принципів і підходів, затвердженими в НАТО.

Крім того, сторони погодилися підтримувати постійний діалог між оборонними відомствами, поглиблювати співпрацю в питаннях кіберзахисту, протидії гібридним загрозам і у військовій розвідці. Також досягнуто згоду в питанні збільшення консультативно-дорадчої допомоги Україні з боку Великої Британії; в посиленні військово-дипломатичного представництва Великобританії в Україні.

"Сторони погодилися поглибити співпрацю з пріоритетних напрямів: підготовка військ (сил) на оперативному рівні шляхом збільшеної присутності Великобританії в рамках операції "Орбітал"; розвиток перспективних можливостей Збройних сил України, зокрема Військово-Морських сил і Повітряних сил ...; підтримка змін якості і змісту військової освіти в Україні із залученням консультативно-дорадчої допомоги з боку британських експертів; поглиблення військово-технічного співробітництва, налагодження тісного співробітництва між оборонно-промисловими комплексами двох країн, сприяння розвитку оборонної інфраструктури", - зазначено в заяві.

С.Полторак і Г.Уільямсон домовилися продовжити діалог у 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА