12:24 22.11.2018

Парубій підписав закони щодо автомобілів із європейською реєстрацією

3 хв читати
Парубій підписав закони щодо автомобілів із європейською реєстрацією

 Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу для зниження акцизу на легкові автомобілі, а також закон про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах.

В історії законопроекту №8487 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів на сайті Верховної Ради зазначено, що 22 листопада закон повернуто з підписом спікера парламенту та направлено на підпис президенту.

Аналогічна інформація розміщена й в історії законопроекту №8488 про внесення змін до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

21 листопада Верховна Рада розблокувала процес підписання закону про внесення змін до Податкового кодексу, який знизить акциз на легкові автомобілі, - парламентарі не підтримали два проекти постанови, якими пропонувалося скасувати результати голосування за закон.

Крім того, цього самого дня парламентарі не підтримали два проекти постанови, якими пропонувалося скасувати результати голосування за законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України в цілому.

8 листопада Верховна Рада підтримала законопроект №8487 про зниження акцизного податку з автомобілів у другому читанні з техніко-юридичними поправками.

"Оскільки більшість машин оформлено на нерезидентів, очевидно, що знову цих "верблюдів" привезти в Україну неможливо. Тому ми запропонували компромісне рішення про звільнення від відповідальності за порушення податкових норм і митних правил щодо дотримання термінів і умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту для осіб, які виконали умови тимчасового порядку митного оформлення таких автомобілів", - сказала голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, представляючи проект закону в парламенті.

При цьому пропонується сплатити за третю особу штраф 8,5 тис. грн, уточнила вона.

Згідно з техніко-юридичною поправкою, внесеною до законопроекту, знижувальний коефіцієнт під час розмитнення автомобіля у 50% буде застосовано протягом 90 календарних днів.

"На всі 90 календарних днів - 50%, без застосування частинки 0,75", - уточнила Н.Южаніна.

Законопроект №8487, зокрема, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні EUR50 для авто на бензинових двигунах з об'ємом до 3 тис. см куб., для автомобілів з більшим об'ємом двигуна - EUR100. Для автомобілів на дизельних двигунах до 3,5 тис. куб. см - EUR75 та EUR150 - для авто на потужніших двигунах. При цьому розмір акцизу дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та коефіцієнт віку.

Крім того, 8 листопада Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект №8488 про посилення контролю над переміщенням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах, із техніко-юридичними поправками.

Законопроект, зокрема, передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення про встановлення адмінвідповідальності за керування транспортним засобом, за яким числяться порушення термінів його тимчасового ввезення або переміщення в режимі транзиту, а також який було використано для підприємницької діяльності.

Документ також містить зміни до закону про Нацполіцію, які містять норми про зупинення автомобіля з іноземними номерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА