13:51 22.11.2018

ВР збільшила штраф за водіння автомобіля в стані алкогольного сп'яніння до 51 тис. грн

2 хв читати
ВР збільшила штраф за водіння автомобіля в стані алкогольного сп'яніння до 51 тис. грн

 Верховна Рада посилила відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп'яніння, збільшивши штраф до 51 тис. грн.

За законопроект №7279-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень" проголосували 239 народних депутатів.

"Законопроект вносить норму про управління транспортом у стані сп'яніння до Кримінального кодексу, зробивши його кримінальним проступком (покарання - штраф 17-34 тис. грн і заборона керувати до трьох років, а за повторного порушення - до 51 тис. грн із забороною керувати від 2 до 3 років)", - повідомляє прес-служба МВС у четвер.

В інформації зазначається, що здійснювати розслідування кримінальних проступків будуть дізнавачі.

Розслідування кримінальних проступків відбуватиметься у формі дізнання зі спрощенням процедури, включаючи скорочені терміни - не більше ніж 72 години із моменту повідомлення особі про підозру або затримання, або в інших випадках у термін до одного місяця.

"Закон набуває чинності 1 січня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №7279-д про внесення змін до законодавства щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень.

Змінено класифікацію кримінальних правопорушень. У ній з'явилися кримінальні проступки. Такими вважатимуться передбачені КК діяння, за скоєння яких передбачено покарання у вигляді штрафу не більше ніж 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

Крім того, в класифікації злочини діляться на нетяжкі, тяжкі, особливо тяжкі. Отже, тепер відсутній розподіл на злочини середньої тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА